dan d za ivicu todorića

Danas saznajemo hoće li ga londonski sud izručiti Hrvatskoj?


100posto
23.04.2018.08:20
Danas saznajemo hoće li ga londonski sud izručiti Hrvatskoj?
ivicatodoric.hr

sažeto

Nakon izricanja presude on se može žaliti na tri različite instance u Velikoj Britaniji te prema nekim procjenama proces bi mogao trajati dodatnih četiri do šest mjeseci


100posto
23.04.2018.08:20

Danas je dan D  za Ivicu Todorića. Naime, u 12.30 sati britanski Westminster Magistrates Court objavit će odluku o njegovu izručenju Hrvatskoj.

Nakon izricanja presude sutkinja će i obrazložiti svoju odluku, a u slučaju da ona bude nepovoljna za Todorića, on se nakon toga može žaliti na tri različite instance u Velikoj Britaniji te prema nekim procjenama proces bi mogao trajati dodatnih četiri do šest mjeseci. 

Todorić je, s još 14 ljudi, pod istragom zbog dužničke krize u Agrokoru, a zbog sudjelovanja u nezakonitom pribavljanju 1,142 milijarde kuna te je za njim Hrvatska raspisala europski uhidbeni nalog.

Na ročištu održanom prije deset dana, 10. travnja, sutkinja Emma Arbuthnot najavila je da će donijeti odluku 20. travnja. ali zbog tehničkih razloga izricanje presude je pomaknuto za danas. 

Todorić je uhićen 7. studenog prošle godine temeljem europskog uhidbenog naloga koji je raspisala Hrvatska, a istog dana pušten je na slobodu uz jamčevinu od sto tisuća funti i mjere opreza.

Ivica Todorić

Sud

izručenje

newsletter

Prijavite se na Newsletter