Bandić opet u elementu

Danas je dijelio udžbenike i rekao kako bi on bio najbolja žena jer svima daje, no ima toga još


Mia Peretić
29.08.2018.18:00
Danas je dijelio udžbenike i rekao kako bi on bio najbolja žena jer svima daje, no ima toga još
Screenshot HTV

sažeto

Zagrebački gradonačelnik recidivist je po pitanju nesmotrenih izjava opće prakse, ali i po pitanju komentara o ženama


Mia Peretić
29.08.2018.18:00

Iako okružen morem ženskih savjetnica, iako za svaki Dan žena dijeli cvijeće i baca hvalospjeve damama, zagrebački gradonačelnik recidivist je po pitanju, u najmanju ruku, nesmotrenih izjava opće prakse, ali i po pitanju komentara o ženama.

Pa iako "svaki dan i svaku noć svojoj supruzi daruje sebe i obrnuto, te se njen najbolji i najljepši cvijet zove se Milan Bandić", kako je svojevremeno odgovorio na pitanje što je ženi poklonio povodom Dana žena, gradonačelnik je danas pokazao i drugu stranu medalje. 

Prilikom dijeljenja udžbenika po školama, novinarima je odgovarao na pitanje o aferi Štandovi, pa je, na sebi svojstven način komentirao optužbe inicijative "Narod odlučuje" o sabotaži prikupljanja potpisa na preskupim štandovima s premalo lokacija:

"Je li vi znate da Bandić svima da? Ja da sam žensko bio bih najbolje žensko, a ja sam jedan mali muškarac. Ali ja svima dam. Je li vi vjerujete da ja njima nisam dao? Ja sam njima dao i više nego što su tražili, ali svoju dezorganiziranost, svoju nesposobnost da se organiziraju, neuspjeh, žele prevaliti na gradonačelnika. Ali nije to ništa slučajno. Ali ja sam najbolja dama. Pikova dama", rekao je Bandić.

Zločesta učiteljica i drvo

No, kako na kraju popularnog crtića kaže, to nije sve narode. Ovog mjeseca, odgovarajući na pitanja novinarke Pezo Moskaljov gdje je završilo smeće s divljeg odlagališta u Kozari putu, Bandić je rekao:

"Da sam ja tako pametan kao Vi, ja bih radio u TV Novoj", te "Vi ste meni k'o učiteljica zločesta, pa daj budite dama fina".

Da žene nisu samo zločeste učiteljice, svjedočio je 2016. godine prilikom obilaska drvoreda u Domjanićevoj ulici:

"Drvo je kao najljepša dama. Morate mu pristupiti oprezno, s ljubavlju i brinuti o njemu stalno. Ako vas nema pored dame jedno ljeto, ona na jesen živi s drugim. Tako i pored drveta – ako nema jedno proljeće uz drvo, ono je gotovo. Jedino maslina od drveća je k'o majka, ona kad joj ne dođete deset godina isto rađa. A drveće ovo, nemojte mu doći jednu sezonu i kao sa ženom – nema je", rekao je Bandić i dodao kako nije rekao ništa loše jer "Govorim samo da se treba šaptat, nježan biti, održavat, plijevit i biti u simbiozi s tim“ i poentirao:

"Živjeti sa ženom. Ili sa muškarcem. To je život, to je jedna povratna sprega, to je ljubav. I bez te ljubavi nema lijepog drveta. I nema lijepe dame. Znači, svako drvo je jedna lijepa dama”.

Žene ne vole šonje

Na savjetodavnoj konferenciji "Gradom protiv nasilja" koja se održala 2008. godine, a koja je sazvana zbog sve većeg vala nasilja u hrvatskoj metropoli, pogotovo među mladima i maloljetnicima, Bandić je dao svoje viđenje problema: 
"Vrijednosti su takve da muškarci moraju imati nabrijane aute i biti snažni, a poznato je da žene vole fakine a ne šonje" rekao je.

Ova je izjava naišla na osudu tadašnje potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor, koja je rekla kako izjava zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića implicira da "žene vole nasilje i na taj način rehabilitira nasilnike što je nedopustivo", a gradonačelnik se tada pravdao kako je cijela izjava izvučena iz konteksta, te kako bi za ispravno razumijevanje trebalo pogledati čitavu konferenciju. 

Bandić

izjave

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter