broj ozlijeđenih kao u terorističkom napadu

Dan žalosti zbog strašne tragedije nakon oluje, mnogi za sve 'krive' ogroman križ


100posto
23.08.2019.20:00
Dan žalosti zbog strašne tragedije nakon oluje, mnogi za sve 'krive' ogroman križ
Profimedia / ilustracija

sažeto

Više od 150 ozlijeđenih s opeklinama, prijelomima i srčanim problemima prebačeno je u bolnicu 


100posto
23.08.2019.20:00

Najmanje pet osoba, među kojima je i dvoje djece, poginulo je u udaru groma na planini Tatra u Poljskoj, a više od 150 ozlijeđenih s opeklinama, prijelomima i srčanim problemima prebačeno je u bolnicu u odmaralištu Zakopane. 34 osobe zadržane su na bolničkom liječenju. 

'Usporedivo s terorističkim napadom'

"Ova se situacija može usporediti s terorističkim napadom jer je ozlijeđen veliki broj ljudi, uključujući djecu", rekao je šef službe hitne pomoći Jan Krzysztof.

Spasilačke ekipe jučer su se uputile na vrh planine Giewont, gdje je grupu turista zahvatilo nevrijeme praćeno jakom grmljavinom. Na terenu se nalaze i četiri helikoptera. 

Na vrhu planine 15 metara visok čelični križ koji privlači munje

Turisti koji se penju na Giewont često idu do vrha na kojem se nalazi 15 metara visok čelični križ, postavljen 1901. godine, te koji privlači munje. Udar munje u križ dogodio se i tijekom ove oluje.

"Odjednom smo čuli udar, ljudi su samo popadali na tlo. Oluja je potom nastavila napredovati, rušeći sve pred sobom. Izgledalo je jako loše", dodao je premijer Poljske.

Stanovnik obližnjeg grada Zakopana objavio je na Twitteru video snimku oluje. Zbog strašne tragedije tamo je danas proglašen dan žalosti.

smrt

oluja

Poljska

munja

planina

newsletter

Prijavite se na Newsletter