Nakon ovog, vjeruju u duhove

'Čula je strani jezik i tvrdila da je tako pričala njena majka prije mene, kći mi je tada bila jako mala. Svi u kući čuli smo kako nam netko doziva ime'


100posto
20.08.2019.17:00
'Čula je strani jezik i tvrdila da je tako pričala njena majka prije mene, kći mi je tada bila jako mala. Svi u kući čuli smo kako nam netko doziva ime'
Profiemdia

sažeto

11 jezivih i čunih iskustava koji su ljude prvo prestrašili, a zatim su promijenili njihovo mišljenje o tome postoje li duhovi


100posto
20.08.2019.17:00

Vjerovanje u duhove kao da je rezervirano za vrtić i niže do srednje razrede osnovne škole. Ali mnogo puta su i stariji ljudi, do tad 'nevjernici', doživjeli nešto neobjašnjivo, jezivo, prestrašno, nakon čega su i oni počeli vjerovati da nismo sami. Da nas okružuju duhovi.

Mnogi ljudi opisali su jeziva iskustva zbog kojih su počeli vjerovati u duhove. Potaknuti temom na Redditu, u kojoj su komentatori opisivali svoja strašna iskustva, isto su podijelili i članovi BuzzFeed zajednice.

1. 'Susjed' iz kuće pokraj

"Kupio sam kuću, a prva do nje bila je prazna nekoliko mjeseci. Nekoliko tjedana iza selidbe vidio sam mladu ženu u toj kući. Nikad nisam vidio vozilo ili nešto ispred. Vidio sam je samo tijekom dana, pretpostavio sam d aje to netko tko se brine o nekretnini.

Nakon nekoliko mjeseci susjedna kuća stavljena je na prodaju po alarmantno niskoj cijeni (obzirom koliko sam ja platio svoju). Od agenta nekretninama sam saznao da je bivši vlasnik ubio ženu, a zatim i sebe. Rekao mi je i njihova imena, koja sam kasnije izguglao. Šokirao sam se, jer to je bila ona žena koju sam vidio kroz prozor. Kasnije se više nije pojavljivala", kazao je korisnik imena Susjed.

2. Očinski posjet

"Otac mi je preminuo kada sam imao sedam godina. Kad god moje mame nije bilo, brat i ja smo čuli korake s kata. Išli su od tatine strane kreveta, prema hodniku i zaustavile bi se na vrhu stepenica. Isprva bismo se prestravili, do dana današnjeg vjerujemo da je to bio on te da je samo htio provjeriti kako smo", Sarah.

Profiemdia

3. Duh iz dječjeg ormara

"Ne sjećam se toga, ali roditelji mi kažu da sam kao mala trčala njima u sobu uplakana, jer je u mom ormaru bio muškarac. Opisala sam ga kao vojnika iz građanskog rata. Nisam ga mogla sama znati opisati, obzirom na svoju dob. Nakon malog istraživanja, roditelji su saznali da su stanari prije nas pronašli u kući predmete iz građanskog rata", korisnica Ladybug.

4. Lijep pozdrav za rastanak

"Kao dijete sam živio  gradu tri sata udaljenom od mojih djeda i bake. Rijetko kad su dolazili u posjetu, jer je djed bio bolestan. Ako bi i došli to se uvijek znalo unaprijed.

Jednog dana kroz prozor sam vidio djeda kako mi maše iz dvorišta. Rekao sam mami, potpuno uzbuđen zbog tog iznenadnog posjeta. Mama mi nije ništa rekla. Godinama kasnije, zaboravio sam na to, ali nedavno mi je prepričala događaj... i kako stvari stoje tog jutra je moj djed preminuo", Louis.

5. Ukleti rodni grad

"Živim u dijelu Tennesseeja za koji mnogi tvrde da ga proganjaju duhovi. Kad sam bila u srednjoj školi s grupom prijatelja sam odlučila da ćemo izaći po noći i vidjeti možemo li išta naći. Hodali smo gradom, išli smo i do groblja, ali ništa nismo vidjeli.

Sve dok nismo krenuli autom, ali još smo se nalazili na tlu groblja. Druge dvije djevojke i ja čule smo krik koji ledi krv u žilama, bio je tako glasan da smo morale fizički pokriti uši. Prestravile smo se, ali najluđe od svega je da tri tipa iz auta nisu čuli ništa", Savannah.

6. Jezivi dozivač

Živio sam u ukletoj kući, tako da sam od malih nogu uvjeren da duhovi postoje. Najjezivija stvar, koja se stalno ponavljala, je da smo svi čuli kako nas netko glasno poziva imenima, odmah iza nas. Nitko nije rekao da im se to događa, sve dok se meni nije dogodilo. Mama je vidjela da sam prestrašen. Bez ikakvog konteksta, pitala me jesam li čuo da me netko doziva imenom i potvrdila mi da je i ona to doživjela", Whit.

Profiemdia

8. Šetač po stanu

"Teta i rođak preselili su se u novi stan i tvrdili su da tamo imaju duha, nisam im uopće vjerovao sve dok nisam prespavao. Pijuckali smo i jeli pizzu u sobi mog rođaka kada sam krajičkom oka vidio muškarca da iz hodnika ulazi u toalet. Izgledao je prozirno, ali moglo se vidjeti da ima traperice i bijelu majicu. Us*o sam se i ispričao rođaku što sam upravo vidio. Mirno mi je potvrdio da je upravo to ista osoba koju on viđa", Black.

9. Nema zezancije s bakom

"Jedne večeri čuvala me baka, bili smo samo nas dvoje u kući i gledali smo TV. Odjednom začuli su se glasni koraci na katu iznad, zatim su je jedna vrata glasno zalupila.

Zgrabio sam je za nogu, bio sam prestravljen da je netko u kući. Moja baka je pogledala u strop i zaderala se: 'Ne lupaj vratima u mojoj kući!' nikad nisam razgovarao s njom o tome, jer je umrla dok sam još bio mali, tako da nikad neću saznati s kim je razgovarala", Minimal.

10. Neka druga majka

"Kad je moja kćer bila jako mala, čula je nekoga da razgovara na drugom jeziku. Bez pauze ispričala mi je da je to jezik koji je govorila njezina 'majka prije mene'. Ali ona nije trebala biti s tom majkom i da je zato došla kako bi bila sa mnom. To me definitivno  izbezumilo", Buzzy.

11. Posljednji pozdrav tužnog djeda

"Svako toliko otišli bismo posjetiti oca moje majke, svaki put na odlasku - ispratio bi nas do ulaznih vrata. Prešli bismo cestu, stali kraj auta i mahali mu. On bi i dalje stajao, čekao i mahao nama. Kada je djed umro, majka je otišla u njegovu kuću da je počisti.

Kada je odlazila, zatvorila je vrata za sobom, zaključala ih, prešla je ulicu i sjela u auto. Kazala je kako je iz navike pogledala prema ulaznim vratima i kune se do današnjeg dana da joj je moj djed mahao, posljednji put je pozdravljao svoju kćer", Carlee.

smrt

duhovi

iskustva

paranormalno

newsletter

Prijavite se na Newsletter