video:Ta količina kokaina mogla je ubiti milijune

Crnogorci padaju ko muhe u rekordnoj zaplijeni droge, a priča postaje sve zanimljivija. Saznalo se koliko su krijumačri trebali dobiti novca


100posto
21.06.2019.20:00
Crnogorci padaju ko muhe u rekordnoj zaplijeni droge, a priča postaje sve zanimljivija. Saznalo se koliko su krijumačri trebali dobiti novca
Reuters / Ilustracija

100posto
21.06.2019.20:00

Trojica državljana Crne Gore uhićena su zbog sumnje da su sudjelovali u pokušaju šverca više od 16 tona kokaina, a on je zaplijenjen na teretnom brodu u Philadelphiji. Uhićeni su pomorci iz Kotora 37-godišnji Boško Marković, 25-godišnji Aleksandar Kavaja te 39-godišnji Nenad Ilić.

Kako prenose mediji sva trojica bili su članovi posade broda MSC Gayane, u vlasništvu jedne švicarske kompanije, na kojem su pronađene desetine paketa kokaina. No, to nisu prvi uhićeni, jer prije nekoliko dana uhićen je i njihov kolega  Laauli Pulu.  

Za taj posao trebao dobiti  50.000 dolara u kripto valutama

Kako pišu mediji još nije otkriveno koja je bila uloga četvorice osumnjičenih u ovom pokušaju šverca rekordne količine droge u Ameriku.  No, poznato je da su nova uhićenja uslijedila nakon saslušanja dvojice članova posade, državljaninu Crne Gore 29-godišnjem Ivanu Đuraševiću  i njegovom kolegi Fonofaavaeu Tiasagau koji su se našli iza rešetaka odmah nakon zapljene narkotika.

Njih dvojica priznali su da su sudjelovali u pretovaru kokaina s 14 čamaca na teretni brod. A kako je otkriveno Đurašević je za taj posao trebao dobiti  50.000 dolara u kripto valutama.

Također, vrijednost oduzete droge procijenjena je na više od milijardu eura te je ovo jedna od najvećih zapljena droge u povijesti SAD-a. 

SAD

droga

zaplijena

kokice

Crnogorci

newsletter

Prijavite se na Newsletter