Foto: odgrizao mu jezik

Tko je čovjek koji je imao nevjerojatnu sreću preživjeti napad medvjeda, ali nije uspio pobjeći iz ruku zakona


100posto
11.06.2019.11:00
Tko je čovjek koji je imao nevjerojatnu sreću preživjeti napad medvjeda, ali nije uspio pobjeći iz ruku zakona
Krunoslav Rac

sažeto

Čovjek je zašao duboko u sibirsku šumu da bi pronašao odbačene rogove jelena tada je naišao na medvjeda


100posto
11.06.2019.11:00

Čovjek iz Rusije odbio je i nekim čudom preživio jezivi napad medvjeda u zabačenoj sibirskoj šumi tako da je životinji odgrizao (dobro ste pročitali) jezik, javljaju lokalni mediji navodeći policijske izjave.

Prije desetak dana Nikolaj Irgit (30) s dva prijatelja uputio se u lokalnu šumu u regiji Tuva na jugu Sibira. Namjera im je bila da skupljaju odbačene rogove jelena i losova.

Taj put u divljinu nije samo opasan nego i ilegalna jer tri muškarca nemaju dozvolu za sakupljanje životinjskih ostataka. Rogovi koje su tražili koriste se za medicinske svrhe, kao i za izradu namještaja, a na crnom tržištu koštaju malo bogatstvo.

vk.com

Potraga za rogovima isprva je išla po planu. Muškarci su došli na mjesto i postavili kamp. Upalili su vatru, skuhali hranu, a zatim su se razdvojili kako bi pokrili što veće područje. Igrit, junak naše priče, krenuo je sam duboko u šumu gdje je naišao na smeđeg medvjeda.

Odgrizao mu jezik i tako uplašio medvjeda

Sibirski medvjedi mogu težiti i do 600 kilograma, to su divlja stvorenja koja su u stanju rastrgati odraslog čovjeka. Gotovo je nemoguće pobjeći od njihova napada. Uplašen Irgit je vikao i tako pokušao uplašiti životinju. Ne samo da ga nije uplašio, nego se dogodilo upravo suprotno, razljutio je medvjeda koji ga je ubrzo napao.

Životinja je više puta zagrizla čovjeka u lice i za glavu, također mu je ozlijedio i ruke te trbuh. Irgit se nije želio predati, u trenu kada je medvjed širom zinuo i unio mu se u lice, čovjek je "nekako uspio odgristi mu jezik, nakon čega je medvjed uplašen pobjegao", stoji u policijskom izvješću.

Nakon što je životinja otišla, krvavi Igrit imao je dovoljno snage da nazove za pomoć. Prijatelji su došli do njega i pozvali hitnu pomoć. Mediji su podijelili Igrita iz bolničkog kreveta, s glavom punom šavova i zavoja.

Čovjek je imao nevjerojatnu sreću da je preživio napad medvjeda, ali nije izbjegao ruku zakona. Policija je pokrenula postupak protiv njegovih ilegalnih aktivnosti u šumi.

Rusija

medvjed

Sibir

napad medvjeda

newsletter

Prijavite se na Newsletter