SUĐENJE KOJE JE ZGROZILO JAVNOST

Čistačica osuđena na deset godina zatvora jer je lagala da je završila osnovnu školu


Tomislav Kukec
23.11.2018.08:00
Čistačica osuđena na deset godina zatvora jer je lagala da je završila osnovnu školu
Profimedia

sažeto

Da stvar bude apsurdnija, žena je doista završila pet godina osnovne škole, no uvjet za posao čistačice u vrtiću bio je završenih šest godina


Tomislav Kukec
23.11.2018.08:00

Iako nas često sablažnjavaju presude koje donose hrvatski suci, čini se kako oni nisu ni do koljena grčkom pravosuđu, koje je ovih dana jednu ženu osudilo na čak deset godina zatvora zbog lažiranja potvrde o završenoj osnovnoj školi. 

Žena koja ima 53 godine do prije nekoliko godina radila je kao čistačica u jednom dječjem vrtiću, a na tom je poslu marljivo radila punih petnaest godina, sve do 2014. kada je dobila otkaz jer je otkriveno da je lagala o svom obrazovanju. 

Kako navodi grčka novinarska agencija AMNA, regionalni sud ovog je mjeseca ženu osudio na dugogodišnju zatvorsku kaznu zbog zavaravanja javnosti. Udruge za ljudska prava priopćile su kako je odluka duboko nehumana, pogotovo uzevši u obzir kako se u nekim dijelovim Grčke mnogi nalaze u situaciji da zbog siromaštva nisu u stanju završiti čak ni osnovnoškolsko obrazovanje.

Da stvar bude apsurdnija, žena je doista završila pet godina osnovne škole, no uvjet za posao čistačice u vrtiću bio je završenih šest godina, pa je malo 'doradila' svoju svjedodžbu. 

Grčka

obrazovanje

pravosuđe

drakonska kazna

svjedodžba

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter