Otkriveni razlozi smrti

Udovica Slobodana Miloševića prije smrti imala je samo jednu želju, ali čini se da je njezin sin i kćer neće ispuniti


100posto
15.04.2019.10:05
Udovica Slobodana Miloševića prije smrti imala je samo jednu želju, ali čini se da je njezin sin i kćer neće ispuniti
CROPIX

sažeto

Umrla je od upale pluća, a želja joj je da bude pokopana kraj supruga u Požarevcu,  no obitelj još nije donijela odluku


100posto
15.04.2019.10:05

Mirjana Marković, prva predsjednica Jugoslovenske levice (JUL) i supruga nekadašnjeg predsjednika SRJ Slobodana Miloševića umrla je u nedjelju u Moskvi od upale pluća u 77. godini. Nekadašnja prva dama Jugoslavije razboljela se nakon 16 godina provedenih daleko od Srbije. Ljudi bliski njoj svih ovih godina izjavljivali su za medije da ima problema s kičmom, zbog čega je nekoliko puta odlazila na operacije. Bliski prijatelj obitelji Milošević Dragan Radović iz Udruženja sloboda potvrdio je to srpskim medijima.

Voda u plućima 

Rekao je da je Miloševićeva udovica prije više od mjesec dana pala i slomila desnu ruku zbog čega je morala ležati pa je došlo do komplikacija koje su rezultirale vodu u plućima. To je izazvalo upalu i dovelo do smrti.

Reuters

Njena posljednja želja bila je da ju se sahrani u Požarevcu pokraj supruga, no kako pišu srpski mediji sin i kćer Mirjane Marković i Slobodana Miloševića, ne žele da njihova majka bude sahranjena u Srbiji. Radović je prenio da je ona željela da bude sahranjena u Požarevcu na grobnom mjestu uz supruga, ali da će konačnu riječ o tome dati porodica. Posljednje je dane Mira navodno provela sa svojim sinom Markom, koji se zbog bolesti nije odvajao od nje. Pojedini mediji su prošli tjedan izvijestili da se nalazi u komi, iako ova informacija nije potvrđena. 

Odlučit će obitelj 

Dragoljub Kočović, dugogodišnji prijatelj Mire Marković i predsjednik udruženja građana „Sloboda“ naglašava da se još ne zna gdje će supruga bivšeg predsjednika biti pokopana.

Reuters

Mira Marković se od 2006. nalazi na potjernici Interpola, a od 2003. živi u Rusiji gdje je uživala politički azil. Zbog Interpolove tjeralice 2006. nije mogla prisustvovati pogrebu svog supruga.

Slobodan Milošević

pogreb

Mira Marković

newsletter

Prijavite se na Newsletter