svečano objavila važnu vijest o političkoj karijeri

Često Ruža Tomašić svečano objavljuje i mijenja mišljenje pa smo se malo pogubili u tome što se sada događa, ali drago nam je da je svečano!


Valerija Bebek
19.03.2019.12:55
Često Ruža Tomašić svečano objavljuje i mijenja mišljenje pa smo se malo pogubili u tome što se sada događa, ali drago nam je da je svečano!
Goran Mehkek / CROPIX

sažeto

Zastupnica u Europskom parlamentu prije devet mjeseci svečano je najavila da se neće ponovno kandidirati


Valerija Bebek
19.03.2019.12:55

Hrvatska europarlamentarka Ruža Tomašić do nedavno je tvrdila kako je to njezin posljednji mandat i angažman u politici. Dok se evo, baš ovih dana, nije svečano predomislila po pitanju vlastite kandidature. Krivo je more, točnije mala plava riba. Odlučila je ponovno pristupiti izborima za Europski parlament koji se održavaju u svibnju 2019. kako bi zaključila pregovore s Vijećem i Komisijom o upravljanju malom plavom ribom u Jadranu.

Ni manje od godinu dana nije prošlo od njezine najave da odlazi u političku mirovinu.

"Vrijeme je za mlade i za to da mladi sami kroje svoju sudbinu. Mi nismo uspjeli napraviti ono što smo trebali... Svi politički fosili bi trebali otići. Svečano objavljujem da se neću više kandidirati za Europski parlament. Možda budem na listi za europske izbore da pomognem svojoj stranci, ali više neću u zastupničke klupe. Idem u mirovinu i vraćam se životu na Korčuli", kazala je za Tportal u lipnju 2018.

Mladima je tako grah pao

I eto nas devet mjeseci kasnije, Ruža Tomašić ipak najavljuje kandidaturu za Europski parlament. Pregovori koje vodi oko izlova ribe nisu ni blizu gotovih.

"Trijalog još nije niti započeo. Radila sam teško na izvješću o Višegodišnjem planu upravljanja malom plavom ribom na Jadranu i doista želim završiti taj trijalog", rekla je Tomašić za Hinu.

U trijalogu sudjeluju Europska komisija, Europsko vijeće i Tomašić kao predstavnica Europskog parlamenta. Zbog prijedloga Europske komisije da se ograniči izlov ribe na cijelom jadranskom području i to na iznos od 50.000 tona ribe, a samo Hrvatska trenutno lovi 10.000 više od toga.

Ruža Tomašić smatra ako ona ne osvoji drugi mandat, posao u pregovorima dobit će talijanski zastupnici, što će imati štetne posljedice za Hrvatsku. Nije još došlo vrijeme da mladi kroje svoju sudbinu ni hrvatski, a vjerojatno ni talijanski. Fosili očito još uvijek pokušavaju napraviti ono što su trebali, a mladima je tako grah pao. Bit će bolji kad ostare.

Europski parlament

Ruža Tomašić

izbori za EP 2019.

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter