kažu da je pronatalitetna politika

Čehok pozvao novinare na pretovarnu stanicu, pa se pohvalio: Svi koji mokre u pelene, djeca i starci, dobivaju posebne kante za smeće!


Daniel Radman
20.08.2018.21:00
Čehok pozvao novinare na pretovarnu stanicu, pa se pohvalio: Svi koji mokre u pelene, djeca i starci, dobivaju posebne kante za smeće!
Cropix

sažeto

Kante će imati posebni, ljubičasti poklopac, a odvoz će plaćati grad


Daniel Radman
20.08.2018.21:00

Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok okružio se svojim suradnicima, zamjenikom i šefom gradske Čistoće, pa je pozvao novinare na pretovarnu stanicu za otpad u Poljani Biškupečkoj.

Imao je poseban razlog, zapravo više njih, i svi su – kako priliči lokaciji – komunalne prirode. Grad će dobiti novo reciklažno dvorište, udio miješanog otpada smanjen je za 30 posto, a uveo je i nove kante koje će 'svečano uručiti' roditeljima s djecom, ali i starijim osobama koje pate od inkontinencije.

Dakle, svi koji imaju djecu mlađu od dvije godine dobit će posebnu kantu s ljubičastim poklopcem. To će ići na račun grada, njegov zamjenik je čak rekao da je riječ o 'pronatalitetnoj' politici, a osim toga dodatna korist biti će ta što više neće biti odbačene u miješani otpad.

No, pravo na 'ljubičasti poklopac' imaju i osobe koje pate od inkontinencije. O njima su gradski oci manje pričali, pa nisu rekli ni to kako će riješiti problem, recimo, radoznalih susjeda koji bi mogli vidjeti tko sve dobiva ljubičasti poklopac, a doma nema dijete starije od 24 mjeseca.

Čehokov zamjenik Zlatan Avar je ipak naglasio da pravo na 'ljubičasti poklopac' neće dobiti baš svi koji mokre u pelene, pa će tako domovi za starije i dalje plaćati tu uslugu s obzirom da se zbrinjavanje pelena vodi u kategoriji medicinskog otpada.

Varaždin

Ivan Čehok

pelena

odvoz smeća

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter