NOVE TURBULENCIJE U SDP-U

Više od 300 splitskih socijaldemokrata potpisalo peticiju u kojoj optužuju vodstvo stranke za kršenje statuta


HINA
12.09.2017.17:50
Više od 300 splitskih socijaldemokrata potpisalo peticiju u kojoj optužuju vodstvo stranke za kršenje statuta
CROPIX

sažeto

Predsjedništvo SDP-a na sjednici održanoj 27. lipnja u Zagrebu donijelo je odluku o raspuštanju vodstva splitskoga SDP zbog nezadovoljstva nedavnim rezultatima na lokalnim izborima


HINA
12.09.2017.17:50

Peticija kojom 330 splitskih SDP-ovaca od Predsjedništva te stranke traži da omogući izbor vodstva Gradskog odbora, koji je raspustilo krajem lipnja ove godine, proslijeđena je stranačkom Predsjedništvu, potvrdio je organizator potpisivanja peticije i vijećnik SDP-a u splitskome Gradskom vijeću Goran Kotur.

"Organizirao sam popisivanje ove peticije koje je trajalo tjedan dana te sam je proslijedio članovima Predsjedništva SDP-a uoči sjednice toga stranačkog tijela danas poslijepodne", rekao je za Hinu Kotur, koji je kad je raspušteno vodstvo splitskoga SDP-a bio dopredsjednik splitskog SDP-a.

Potpisnici peticije poručuju Predsjedništvu SDP-a kako stranački povjerenik za Split Zvone Brumnić nije poštovao odredbu Statuta SDP-a kojom je regulirano da u roku od 60 dana organizira konvenciju splitske Gradske organizacije SDP-a.

"Stoga zahtijevamo da Predsjedništvo SDP-a, poštujući konvencije GO SDP-a Split, odmah omogući organiziranje izbora za predsjednika i izborne konvencija GO SDP-a Split. Ukazujemo i na činjenicu da se na proljeće iduće godine u gradu Splitu održavaju izbori za vijeća gradskih kotara i mjesnih odbora, pa je stoga zbog kvalitetne pripreme za te izbore nužno da se demokratski izaberu organi GO SDP-a Split u roku propisanom člankom 65. Statuta od najviše 180 dana nakon izbora za predstavničko tijelo jedinice lokalne samouprave", navodi se u peticiji 330 splitskih SDP-ovaca.

Predsjedništvo SDP-a na sjednici održanoj 27. lipnja u Zagrebu donijelo je odluku o raspuštanju vodstva splitskoga SDP zbog nezadovoljstva nedavnim rezultatima na lokalnim izborima, potvrdili su u srijedu kasno poslijepodne u splitskome SDP-u. Tada je za povjerenika splitskoga SDP-a Predsjedništvo te stranke postavilo Zvonu Brumnića.

Split

SDP

peticija

SDP Split

Goran Kotur

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter