'POPULISTI OPASNIH NAMJERA'

Bunjac ulazi u 'klub' svojih stranačkih kolega i postaje još jedan član Živog zida kojeg čeka kaznena prijava


100posto
05.04.2019.18:00
Bunjac ulazi u 'klub' svojih stranačkih kolega i postaje još jedan član Živog zida kojeg čeka kaznena prijava
Dragan Matic/CROPIX

sažeto

Bunjca čeka prijava od HNS-a, a Brkić je zatražio da se protiv njega pokrene službena procedura


100posto
05.04.2019.18:00

Nakon incidenta koji se dogodio tijekom sinoćnje saborske rasprave kada je zastupnik Živog zida Branimir Bunjac jednom od saborskih stražara koji su iznosili njegovog stranačkog kolegu Ivana Pernara zaprijetio i smrću, potpredsjednik Sabora Milijan Brkić zatražio je da se protiv Bunjca pokrene službena procedura.

Osim toga, stranka HNS najavila je da će podignuti kaznenu prijavu protiv Bunjca te da će je podnijeti DORH-u u najkraćem mogućem roku. "Živi zid ponovno je dokazao da su njihovi zastupnici ništa više od populista opasnih namjera, koji su ovakvim prijetnjama još jednom pokazali svoje pravo lice.

HNS vjeruje da će Bunjac ostati bez saborskog imuniteta

U HNS-u kao liberalnoj stranci protivimo se bilo kojem obliku represije, ali nećemo tolerirati nasilje i prijetnje te ćemo zastupniku opasnih namjera odgovoriti njegovim alatom – kaznenom prijavom, vjerujući da će zastupniku Živog zida biti skinut saborski imunitet, da će biti propisno sankcioniran te da se ovakvi događaji više nikad neće ponoviti", poručuju iz HNS-a.

Goran Mehkek/CROPIX

Saborski zastupnik Bunjac time se pridružio ostalim stranačkim kolegama, Pernaru i Ivanu Viliboru Sinčiću protiv kojih je također ranije podignuta kaznena prijava.

Prije dvije godine kazneno prijavilio čelništvo Živog zida

Početkom godine, protiv Pernara je kaznenu prijavu podnio voditelj Foruma zdravstva stranke Pametno Miroslav Harjaček i to zbog nadriliječništva. "Kada netko širi ideje nadriliječništva, kao što već neko vrijeme uporno radi Ivan Pernar putem javnih komunikacijskih kanala, čime u zabludu može dovesti velik broj ljudi, i kad to štoviše, čini kao javna osoba, političar i saborski zastupnik, to ulazi u kategoriju širenje ideja opasnih za zdravlje i život ljudi", obrazložio je tada predsjednik stranke Pametno Ivica Puljak.

Zeljko Puhovski/CROPIX

Kaznene prijave, između ostalog, podignute su i 2016. protiv vodstva Živog zida, Ivana Vilibora Sinčića, Vladimire Palfi i Ivana Pernara. Naime, tada su splitski članovi Živog zida optužili čelništvo stranke da su organizirali skupštinu stranke na kojoj su samo oni bili prisutni te da su počinili kazneno djelo krivotvorenja dokumenata i zloporabe službenog položaja i dužnosti.

Sabor

Živi zid

kaznena prijava

Branimir Bunjac

newsletter

Prijavite se na Newsletter