više joj nije smiješno

Britanka pobjedila na natjecanju 'Miss Hitler', sad se na sudu mora vaditi na sve načine da izbjegne zatvor


Daniel Radman
22.03.2019.14:00
Britanka pobjedila na natjecanju 'Miss Hitler', sad se na sudu mora vaditi na sve načine da izbjegne zatvor
Ilustracija / Profimedia

sažeto

Cutter je na izboru pobjedila pod imenom Miss Buchenwald


Daniel Radman
22.03.2019.14:00

Mediji su zadnjih godinama periodički znali donositi vijesti kako se na društvenim mrežama održavaju izbori za najljepšu nacisticu, a jedno od takvih – nazvano Miss Hitler – u Velikoj Britaniji dobilo je sudski epilog. Nekom se moglo učiniti da je to bila vrlo neukusna tinejdžerska šala, ali tako nije mislio britanski sud koji na kojem se sada vodi postupak u kojem je glavna 'antizvijezda' 22-godišnja Alice Cutter.

Njezin krimen je, kaže optužnica, članstvo u zabranjenoj neonacističkoj grupi National Action, a natjecanje je zapravo bilo paravan za vrbovanje novih članica. Alice Cutter je na tom izboru pobijedila pod pseudonimom 'Buchenwald Princess' s jasnom aluzijom na zloglasni nacistički logor.

Uz nju, sudi se i njenom partneru, Marcu Jonesu te još trojici njihovih kolega od kojih je jedan još uvijek maloljetan. Simptomatično, Jones je na društvenim mrežama objavio fotografiju na kojoj nacistički salutira upravo u logoru - Buchenwald.

Rastrgajmo hijene

Profimedia

Oboje sad tvrde: nismo članovi NA-a, no jasno je da je Cutter održavala kontakte s liderima NA-a, uključujući i čelnika Alexa Deakina koji je osuđen na zatvorsku kaznu.

Također, postoje i transkripti u kojima Cutter iznosi svoje razloge oko ulaska na natječaj.

'Žene su najvažnije osobe kada je riječ o podučavanju i odgajanju sljedeće generacije kako bi one bile jake i ponosne. Moramo se ojačati, biti lavice i rastrgati hijene koje nam se smiju dok nas siluju, tuku, ispiru mozgove i masovno defeminiziraju', napisala je.

izbori

nacizam

Miss Hitler

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter