na kraju će požaliti zbog filma

Boris Johnson jednom izjavom toliko je dignuo živac slavnom redatelju 'Kuma' da je ovaj očajan: 'Ovom izjavom premijer se pridružio najbrutalnijim osobama moderne povijesti'


100posto
17.09.2019.19:00
Boris Johnson jednom izjavom toliko je dignuo živac slavnom redatelju 'Kuma' da je ovaj očajan: 'Ovom izjavom premijer se pridružio najbrutalnijim osobama moderne povijesti'
Getty Images

sažeto

Kako se navodi, britanski premijer je rekao da mu se posebno svidela scena ubojstva iz osvete prikazana u "Kumu"


100posto
17.09.2019.19:00

Redatelj Francis Ford Coppola kazao je da se osjeća loše zbog toga što je njegov film Kum omiljeni filmski uradak Borisa Johnsona, jer smatra da će britanski premijer uskoro "odvesti Veliku Britaniju u propast".

Naime, Johnson je ljetos u intervjuu britanskim medijima naveo da mu je Coppolin legendarni mafijaški film iz 1972. godine, u kojem igraju Marlon Brando, Al Pacino i  Diane Keaton, najdraži film svih vremena.

Loše se osjećam

Profimedia

Coppola je rekao da se Johnson pridružio "najbrutalnijim ličnostima moderne povijesti, uključujući Saddama Husseina i Gadafija", kojima je taj film bio također najomiljeniji.

"Loše se osjećam što bi scene iz mafijaškog filma mogle inspirirati bilo koju aktivnost u stvarnom svijetu ili ohrabriti nekoga koga vidim da će odvesti Veliku Britaniju u propast", rekao je redatelj u intervjuu za britanske medije. 

Scena ubojstva iz osvete mu je najomiljenija

Screenshot/Youtube

"Volim Ujedinjeno Kraljevstvo i njegove mnogobrojne doprinose čovječanstvu, od našeg lijepog jezika i Newtonove fizike do penicilina, i zato sam još više užasnut što se razmatra tako glupa stvar kao što je izlazak iz Europske unije", poručio je redatelj, koji jednostavno ne želi da je njegov filmski uradak na bilo koji način povezan s Johnsonom pa to ide toliko daleko da on ne želi da mu je to omiljeni film. 

Kako se navodi, britanski premijer je rekao da mu se posebno svidjela scena ubojstva iz osvete prikazana u "Kumu". Za razliku od Johnsona, bivša premijerka Teresa May je izjavila da su joj najdraža tri filma: "Casablanca", James Bond - Samo dva puta se živi" i "Bjegunac".

Boris Johnson

Kum

redateljice

coppola

mafijaški film

newsletter

Prijavite se na Newsletter