Novo krvoproliće u Siriji

Bombaš samoubojica napao ljude koji su ulazili u Alep, najmanje 43 mrtvih


HINA
15.04.2017.17:40
Bombaš samoubojica napao ljude koji su ulazili u Alep, najmanje 43 mrtvih
Reuters

sažeto

U 75 autobusa bilo je 5000 civila i provladinih boraca, čekali su ulazak u Alep


HINA
15.04.2017.17:40

Najmanje 43 osobe su poginule, a deseci ranjeni u subotu u napadu bombaša samoubojice na konvoj autobusa s civilima i provladinim borcima koji su čekali na ulazak u Alep, objavili su sirijski državni mediji i promatrači. 

Prosirijski mediji pišu da se napadač raznio u autobombi kod Alepa gdje je konvoj autobusa čekao na prelazak s područja pod kontrolom pobunjenika u grad pod nadzorom vladinih snaga.

"Kamikaza se dovezao u manjem kamionu s humanitarnom pomoći blizu konvoja autobusa" koji su čekali u zapadnom pobunjeničkom sektoru Rašidineu, zapadno od metropole, prenosi Sirijski opservatorij za ljudska prava.

U 75 autobusa bilo je oko 5000 civila i provladinih boraca koji su u petak, u skladu s dogovorom evakuirani iz šijitskih sela Foue i Karfaje. 

Reuters

Oni su ta dva sela koja su u sjevernoj pokrajini Idlib u okruženju držali pobunjenici napustili prema dogovoru koji uključuje odlazak stotina sunitskih pobunjenika i njihovih obitelji iz područja oko Damaska koje su opkolile vladine snage.

No, zbog odgađanja evakuacije od petka su zapeli na dvije tranzitne točke u predgrađu Alepa.

Pobunjenici i stanovnici Madaje kod Damaska čekali su za to vrijeme u garaži za autobuse u Ramusahu, nekoliko kilometara dalje. Trebali bi biti prevezeni u pokrajinu Idlib koju kontroliraju pobunjenici.

Radi se o jednom u nizu sporazuma posljednjih mjeseci koji su predsjedniku Bašaru al-Asadu omogućili da vrati nadzor nad područjima koja su dugo držali pobunjenici i njihovi saveznici.

Reuters

terorizam

Sirija

bombaški napad

Alep

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter