dokle ovo ide?

Bizaran reality show zgrozio ljude: Ako ne prestanu jesti meso, njih i ljubimca čeka okrutna kazna


100posto
19.10.2019.15:00
Bizaran reality show zgrozio ljude: Ako ne prestanu jesti meso, njih i ljubimca čeka okrutna kazna
Profimedia

sažeto

Šefica producentske kuće brani koncept tvrdnjom kako emisija ima i 'tople trenutke'. Ne znamo je li pri tome mislila na pečenu životinju


100posto
19.10.2019.15:00

Reality emisije s godinama postaju sve brutalnije. I dok je nekada već samo po sebi bilo šokantno gledati desetoro stranaca kako od 0-24 pokušavaju živjeti skupa, promatrati tko će se s kime posvađati, te tko će s kime pohvatati pod plahtama pod budnim okom kamere, danas se takav koncept smatra "kamilicom" jer emisije kakve se prikazuju sve su žešće, sirovije, a moralne granice fleksibilnije su no ikada.

Tri tjedna brinu o životinji, ako ne prestanu jesti meso moraju je pojesti

Šokantan britanski reality show od obitelji traži da postanu vegetarijanci ili da pojedu svog ljubimca. Naime, emisija "Meat the Family" od obitelji koje jedu mnogo mesa traži da se u svom domu brinu o životinji koja najčešće završi na njihovom jelovniku. U prvim su epizodama to bili janje, prase, kokoš i tele. Nakon tri tjedna, koliko se obitelj treba brinuti za budući ručak, životinja ide na klanje, a obitelj je treba pripremiti i pojesti. Analitičarka Virginia Mouseler  ovo je nazvala "najagresivnijim showom godine".

"Više se ne radi o seksu i drogi. Meso je novi tabu. Pitanje kojim se oni bave jest kako možete voljeti svog psa, a drugu životinju baciti u pećnicu. Dakle, oni se za životinju brinu tri tjedna, te na kraju moraju odlučiti ide li na tanjur", komentirala je.

'Biste li mogli pojesti meso životinje kojoj ste nadjenuli ime?'

Cannel 4 na kojem se sporni show emitira kaže da će njihov show pokazati realitet putovanja životinja od uzgoja do tanjura.

"Zašto smatramo da je prihvatljivo jesti janje, a ne našeg psa? Biste li se mogli vratiti mesu kada na obrok najednom stavite ime i lice", pita direktorica producentske kuće Daniela Neumann, dodajući kako emisija ima i "tople trenutke", te da otvara "suvremene teme etičnog hranjenja".

Profimedia

životinje

reality show

brutalnost

vegetarijanac

mesojed

newsletter

Prijavite se na Newsletter