KRUNSKI SVJEDOK USKOKA

Bivšem dečku Petre Sanader financirao je život u New Yorku, a sada je otkrio da mu je u dva navrata uplatio po 200.000 dolara


Matej Devčić
10.05.2019.18:00
Bivšem dečku Petre Sanader financirao je život u New Yorku, a sada je otkrio da mu je u dva navrata uplatio po 200.000 dolara
Igor Sambolec/CROPIX

sažeto

Robert Ježić sudu je dostavio dokumentaciju prema kojoj je Dioki Holding na račun Andreja Dojkića uplatio 400 tisuća dolara


Matej Devčić
10.05.2019.18:00

Krunski svjedok Uskoka protiv bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera u aferi Ina-Mol, Robert Ježić iznosi sve više detalja o slučaju pa tako i kćeri bivšega premijera.

Naime, Ježić je prije mjesec dana na sudu priznao kako je u New Yorku financirao život bivšeg dečka Petre Sanader, glumca Andreja Dojkića. Na traženje bivšega premijera, kako je kazao, 2010. platio je Dojkiću oko 250 tisuća eura za troškove putovanja, najam stana i poslovnog prostora u New Yorku.

Stan bio prijavljen na Dojkića

Sanaderovi su u jednom od četiri tornja Zecekndorf na Manhattanu sredili stan od 50 kvadrata, a on je bio prijavljen na Dojkića koji je 2001. bio u SAD-u, pa je imao broj socijalnog osiguranja.

Foto: CROPIX

On je plaćao režije, a stanarinu je pokrivao židovski odvjetnik Yoram Ginach. Sanader je Dojkiću kasnije rekao kako ima poznanika koji mu može riješiti radnu vizu u Americi, a ispostavilo se da je to Robert Ježić.

Uplatio mu 400 tisuća dolara za osnivanje tvrtke

Kako javlja Hina, Ježić je na zagrebački Županijski sud dostavio dokumentaciju iz koje proizlazi da je njegova tvrtka Dioki Holding tijekom 2009. na račun Dojkića u dva navrata uplatio po 200.000 dolara.

Taj novac je bio namijenjen za osnivanje i djelovanje tvrtke International Chemical Services u kojoj je Dojkić bio direktor s mjesečnom plaćom od 12.000 dolara.

CROPIX

Par se 2008. preselio u Ameriku, a tri godine kasnije prekinuo

Petra Sanader i "nesuđeni Sanaderov zet" Andrej Dojkić upoznali su se na glumačkoj akademiji, a svoju vezu su okončali 2011. godine. Globus je ranije pisao kako je Dojkiću prvo bilo "bed" ići u Kozarčevu jer je Petrin otac premijer, ali kasnije su se znali družiti na ručkovima po zagrebačkim restoranima.

Godine 2008. Petra je došla na ideju da se presele u Ameriku i tamo okušaju glumačku sreću, jer se htjela riješiti stigme "premijerove kćeri".

Ivo Sanader

Petra Sanader

Andrej Dojkić

Robert Ježić

Dioki Holding

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter