Mrak taritaš za 100posto

'Bio je jedini ambasador iz BiH tamo. I onda kažu da je veleposlanik radio na svoju ruku'


Valerija Bebek
11.01.2019.16:00
'Bio je jedini ambasador iz BiH tamo. I onda kažu da je veleposlanik radio na svoju ruku'
Twitter

sažeto

Reakcije nakon što su hrvatski veleposlanik i predsjednik HDZ-a BiH prirustvovali svečanosti neustavnog dana Republike Srpske


Valerija Bebek
11.01.2019.16:00

Svoj komentar s diplomatskom brukom Hrvatske u Bosni i Hercegovini na svoj je način prokomentirala Anka Mrak Taritaš. Uz fotografiju na kojoj za istim stolom u restoranu sjede Andrej Plenković, Milorad Dodik i Dragan Čović.

"I onda kažu 'veleposlanik radio na svoju ruku' i 'nije se konzultirao sa Zagrebom'...", napisala je Mrak Taritaš. To je fotografija koja kruži društvenim mrežama, najvjerojatnije je snimljena 2017. kada je aktualna tema bila izgradnja mosta u Gradišci, kazala je Anka Mrak Taritaš za 100posto i uvjerava nas da nije fotomontaža.

"Cijela situacija, komentirala sam i prije dva dana, to je apsolutno neprihvatljivo za početak da ambasador ode na bilo kakav sastanak i dogovor bez dogovora s Ministarstvom vanjskih poslova. To je nekakav hodogram, tako da je veliko pitanje što je on tamo radio, to se mora vidjeti. Ali je vrlo interesantno da je cijelo svjetlo bilo na ambasadoru, a nije bilo na gospodinu Čoviću, koji je predsjednik HDZ-a Bosne i Hercegovine. Koji bi tamo trebao predstavljati interese naših sugrađana i apsolutno je nevjerojatno da je on tamo bio, da se to nije znalo. Vidjeli smo zapravo želju vladajućih da tu činjenicu ignoriraju i stave pod tepih", rekla je Mrak Taritaš u komentaru za 100 posto.

Na cijelu situaciju reagirala je još prvu večer kada se za sve saznalo. Bivša ministrica graditeljstva dodala je kako je Ivan del Vechio jedini od svih ambasadora koji se nalaze u BiH koji je bio tamo. "Nemojte mi reći da je slučajno bio taj dan", zaključila je Mrak Taritaš.

Hrvatski veleposlanik u Bosni i Hercegovini prisustvovao je svečanoj akademiji u povodu obilježavanja neustavnog 'dana republike' RS, na kojem je odlikovan ratni zločinac bivši oficir JNA Slavko Lisica. Na istoj proslavi bio je i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Bosna i Hercegovina

Milorad Dodik

Anka Mrak Taritaš

Ivan del Vechio

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter