NAPADAČ IZ ZRAČNE LUKE ORLY

Bio je alkoholiziran, a konzumirao je kanabis i kokain


HINA
20.03.2017.08:45
Bio je alkoholiziran, a konzumirao je kanabis i kokain
Reuters

sažeto

Prvi elementi istrage pokazali su da je Belgacem imao podeblji kriminalni dosje uključujući presude za krijumčarenje i preprodaju droga te da je bio radikaliziran u zatvoru


HINA
20.03.2017.08:45

Muškarac koji je napao vojnikinju u pariškoj zračnoj luci Orly prije nego je ubijen hicima policije bio je pod utjecajem droga i alkohola, pokazali su rezultati obdukcije, prenose u ponedjeljak agencije.

Ziyed Ben Belgacem imao je 0.93 grama alkohola po litri krvi, što je gotovo dvostruko više od ograničenja za vožnju u Francuskoj, a također je utvrđeno da je uzeo kanabis i kokain, naveli su pravosudni izvori nakon obdukcije završene u nedjelju.  

Reuters

Francuz tuniškog podrijetla, 39-godišnji Belgacem ubijen je u subotu kada je pokušao zgrabiti oružje vojnikinji u pariškoj zračnoj luci Orly uz povike da "će" umrijeti za Alaha".

Prvi elementi istrage pokazali su da je Belgacem imao podeblji kriminalni dosje uključujući presude za krijumčarenje i preprodaju droga te da je bio radikaliziran u zatvoru.

Nema pokazatelja da je imao suučesnike, a njegov otac, rođak i brat pušteni su iz pritvora u nedjelju. 

Reuters

Belgacemov otac je po izlasku iz pritvora odbacio navode da mu je sin terorist rekavši da je njegov sin pio alkohol i nikada se nije molio. 

"A pod utjecajem alkohola i kanabisa  - evo kako se završi", rekao je otac za mrežu Europe 1.

Prije napada u zračnoj luci, Belgacem je pucao na pripadnika snaga sigurnosti na kontrolnoj točki na sjeveru Pariza u predgrađu Garges-les-Gonesse, a zatim je ukrao automobil. 

Francuska je na visokom stupnju pripravnosti nakon terorističkih  napada na Pariz i Nicu u kojima je ubijeno najmanje 238 osoba u nešto više u dvije godine.

Nakon koordiniranih napada na Pariz u studenome 2015., francuska vlada proglasila je izvanredno stanje koje je produljemo krajem srpnja peti put i ostat će na snazi do srpnja 2017.

droga

Francuska

alkohol

teroristički napad

Zračna luka Orly

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter