tko je Žena monstrum?

Bila je uzorna majka, a onda su u njenom podrumu pronađeni raskomadani ostaci desetaka mladih žena koje je silovala, ubila i mumificirala


Mia Mitrović
19.10.2019.13:00
Bila je uzorna majka, a onda su u njenom podrumu pronađeni raskomadani ostaci desetaka mladih žena koje je silovala, ubila i mumificirala
Profimedia

sažeto

Rosemary West sa svojim je suprugom u 'kući horora' mučila i ubijala desetke žena, uključujući i svoju kćerku i pokćerku


Mia Mitrović
19.10.2019.13:00

Iskusni britanski krim inspektori u svojoj karijeri nagledali su se svega, no kada su ušli u kuću Rosemary West i pronašli raskomadane i mumificirane ljudske ostatke, nisu mogli vjerovati što ih je snašlo. Rosemary West spada među najbrutalnije britanske serijske ubojice, a svojim je zlodjelima nadmašila i svoje muške 'kolege'.

Kako netko postane serijski ubojica, što pođe po zlu da se osoba odluči ubijati i mučiti druge ljude, ni danas nije sasvim jasno. Mnogi uzroke traže u teškom djetinjstvu, a Rosemary West (rođena Letts) imala je takvo.

Silovala 12-godišnjeg brata 

Rodila se 29. studenog 1953. u Northamu, gradiću na krajnjem jugozapadu Engleske u siromašnoj obitelji s puno djece. Njena majka Daisy bila je neobično lijepa žena, no sklona depresiji pa je u vrijeme trudnoće bila podvrgnut tada popularnoj terapiji elektrošokovima. Mnogi tvrde da je to jedan od razloga psihičke bolesti koja je njenu kći Rosemary navela da muči i ubija druge žene.

Otac Bill bio je naizgled dobrodušan i simpatičan bivši časnik britanske mornarice. U kući, iza zatvorenih vrata njegova maska bi nestajala. Bio ej opsjednut čistoćom pa je imao običaj brutalno premlaćivati suprugu i djecu ako njihov dom nije bio besprijekorno uredan kada bi se vratio kući iz krčme. Također, patio je od šizofrenije, a neki spekuliraju da je Rosemary kao djevojčicu otac seksualno zlostavljao.

I ona je 'eksperimentirala' sa svojom seksualnošću tako što je zlostavljala svoju mlađu braću. Jednog je silovala kada je imao 12 godina, a zlostavljala je i druge dječake u selu. Njena loša narav postala je još gora kada je kao 15-godišnjakinja na autobusnoj stanici upoznala svog budućeg partnera u braku i u zločinu, Freda Westa.

Usprkos protivljenju roditelja, Rosemary se ubrzo preselila u kuću 27-godišnjeg Freda ta preuzela brigu o njegovoj kćeri Anne Marie i pokćerki Carmine koja će postati njena prva žrtva. Fred je uskoro završio u zatvoru zbog sitnih krađi pa su nesretne djevojčice ostale same na milost i nemilost psihopatkinji.

Rosemary je posebno mrzila Carmine jer je bila neposlušna i buntovna. Kada je policija shvatila da je malena nestala, Rosemary im je jednostavno rekla da je otišla živjeti sa svojom biološkom majkom, koju je Fred kasnije kada je došla po svoje kćeri također ubio.

'Kuća horora'

U vrijeme kada je Fred bio u zatvoru, Rosemary se počela baviti prostitucijom u svojoj kući, a Fred je sve to promatrao kada se vratio iz zatvora te sudjelovao u organizaciji njenih klijenata.

Iz svoje simpatične, dvoetažne kućice u Gloucesteru Rosemary je započela svoj krvavi pohod. Svoj stan su rentali podstanarima, a na ulicama grada nudili su besplatnu vožnju ranjivim, mladim ženama. Ona koja bi jednom ušla u njihovu kuću, iz nje više nikada ne bi izašla živa.

Zbog toga što su u svome domu mučili, silovali i ubijali svoje žrtve, njihova je kuća prozvana 'kućom horora'. Ništa bolje nisu prošla ni njihova biološka djeca, dvije kćeri i sin. Roditelji su ih bičevali, silovali, a jednu su kći i ubili.

Preživjela kći Mae na sudu se prisjetila stravičnih uvjeta u kojma je odrastala. Jedna od njenih dnevnih zadaća bilo je vođenje rasporeda klijenata svoje majke koja je radila i kao prostitutka.

"Ljudi mi često govore kako imam sreće što sam preživjela, no voljela bih da nisam. Još uvijek osjećam strah i bol. Još uvijek živim s time", dodala je Rosemaryna pokćerka Anne marie koja je također preživjela užase.

Ona je kasnije postala ključni svjedok u procesu protiv oca i maćehe. I Mae i Anne Marie redovito su silovali njihov otac, ujak i majčini klijenti. Anne Marie je čak i zatrudnjela u odnosu sa svojim ocem te od njega dobila spolnu bolest.

Ljudski ostaci 

Najmlađa kći Westovih 1992. priznala je prijateljici što se događa unutar četiri zida kuće pa je o svemu obaviještena socijalna služba. Kćeri su nakon toga oduzete roditeljima, no bile su u prevelikom strahu da svjedoče protiv njih pa su vraćene natrag u kuću horora.

Podrum kuće služio je kao mjesto na kojem su mučili i ubijali svoje žrtve. Na istom su ih mjestu kasnije i pokapali. Kada u podrumu više nije bilo mjesta za ukop novih žrtvi, zakapali su ih ispod dvorišne terase.

Zahvaljujući tome što su Westovi naizgled vodili idiličan obiteljski život, uspjeli su nesmetano ubijati i mučiti gotovo dvadeset godina, sve do 1987. kada je nestala njihova najstarija kći Heather.

"Nije nestala, već je svojevoljno otišla. Heather je bila lezbijka i htjela je samostalan život u velikom gradu", rekla je policiji majka monstrum kada su je ispitivali o nestanku njene 16-godišnje kćeri.

Pravu istinu ostaloj djeci otkrio je otac kada im se zaprijetio da će, ako ne budu poslušne, završiti kao i Heather, ispod terase. Socijalni radnici istraživali su moguće zlostavljanje njihovih kćeri što je pokrenulo policijsku istragu. Policija je 1994. upala u njihovu kuću i počela istraživati podrum, vrt, dvorišnu terasu i pod kupaonice. Pronašli su Heatherine ostatke, kao i ostatke još osam djevojaka te ostatke 7-godišnje Carmine i njene majke Rene. bračni par West do tada je nesmetano izvršavao zlodjela punih 25 godina.

Pronađeni leševi njihovih žrtava još uvijek su imali poveze na ustima. Jedna od njih bila je mumificirana ljepljivom trakom sa slamkama na nosu kako bi mogla disati dok su je Westovi mučili. Većini leševa bile su odsječene glave i drugi dijelovi tijela, a jedan je bio skalpiran.

"Kada je policija počela pretraživati kuću, bio je to kao nestvaran san", prisjeća se Rosemaryna kći Mae.

Rosemary je zbog svega osuđena na doživotni zatvor, a Fred je izbjegao pravdu objesivši se u zatvorskoj ćeliji. Kuća horora sravnjena je sa zemljom.

serijski ubojica

Rosemary West

kuća horora

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter