Raskol u SDP-u

Bernardić: 'Tajming krize nije slučajan, o svemu ćemo razgovarati pa i o mom opozivu'


Valerija Bebek
22.09.2017.11:25
Bernardić: 'Tajming krize nije slučajan, o svemu ćemo razgovarati pa i o mom opozivu'
Bruno Konjevic / CROPIX

sažeto

Predsjednik najveće oporbene stranke konačno se obratio javnosti 


Valerija Bebek
22.09.2017.11:25

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić konačno je progovorio o raskolu u najvećoj oporbenoj stranci. Obratio se javnosti u petak, nije nikoga htio prozivati, nekoliko puta je kako će se o svemu otvoreno razgovarati na tijelima stranke, piše Jutarnji list.

"Sve što mogu reći da je nanesena šteta stranci, ne treba nam forenzičar da to utvrdi. Nema smisla govoriti o tome u javnosti, a da prije toga ne raspravimo na tijelima stranke. Svi ćemo otvoreno razgovarati pa ćemo vidjeti kako dalje. Moj je zadatak osigurati SDP-u prosperitet i budućnost", rekao je Bernardić. Nije se složio s konstatacijom da je rejting SDP-a na najnižoj razini ikad. "Rejting je stabilan. Ide malo dolje, pa malo gore. Pogledajte te podatke."

Njemu kao predsjedniku stranke, kako kaže nije problema da se na tijelima SDP-a razgovara o njegovom opozivu s te funkcije, piše Jutarnji.

"Raspravljat ćemo o svemu, pa i o tome. Želim da napomene da sam ja legalno izabran za čelnika SDP-a, s velikom podrškom i ono što se ne želim je da se sve ovo pretvori u raspravu o nepriznavanju zadnjih unutarstranačkih izbora. Situacija je jednostavna. Kad smo zahtijevali istinu u Agrokoru, onda je krenula neviđena hajka na mene. To nije slučajno, pa to ste vidjeli i na 'slučaju Saucha', Bernardić tvrdi kako tajming krize nije slučajan.

SDP

Davor Bernardić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter