sdp-ov disident ogorčen na predsjednika stranke

Bernardić je šovinist i licemjer! Begić bi izbacio iz stranke, a kad se on osjetio po 'rakijetini' to nije bio problem


Daniel Radman
21.08.2018.16:40
Bernardić je šovinist i licemjer! Begić bi izbacio iz stranke, a kad se on osjetio po 'rakijetini' to nije bio problem
Matija Djanjesic / CROPIX

sažeto

Dan nakon što je Bernardić uhvaćen pijan i rekao 'nikad više', smrdio je po rakijetini, tvrdi Ronko


Daniel Radman
21.08.2018.16:40

Kad je SDP-ova pročelnica za sport i tehničku kulturu grada Rijeke Vera Begić Blečić skrivila prometnu nezgodu u kojoj je smrtno stradala jedna osoba, predsjednik stranke Davor Bernardić hitno je reagirao te je najavio da "što se njega osobno tiče, ona više ne može biti članica SDP-a".

Zasmetalo je to SDP-ovog disidenta, saborskog zastupnika Zdravka Ronka koji smatra da je riječ o čistom šovinizmu. Kaže, tko god da je u SDP-u pio i pravio probleme, od njega se tražila isprika, ali ne i izbacivanje iz članstva.

"Kolegica Begić nije htjela nikoga ubiti, dogodilo se što se dogodilo i to je za osudu. Vjerujem da je ona u strašnoj krizi, kao što bi bio i svaki čovjek. Ali, kad je Bernardić bio uhićen pijan u vožnji, izjavio je putem Facebooka da će snositi sve posljedice, sudske, pravosudne, nije rekao da će izaći iz članstva", kaže Ronko.

Goran Mehkek / CROPIX

"Meni je strašno žao što je poginuo čovjek. Imam i brata u Umagu, pričao sam s njime, kaže da je poginuli bio divna osoba, ali problem je za SDP, kad ste vi pravili 'ujdurme', dečki moji, nikad se nitko nije sjetio izbaciti nekog iz stranke. Eventualno su snosili manje sankcije ili napustili poziciju jer je u pitanju bio alkohol, ali nikom se nije reklo 'van iz stranke'," tvrdi Ronko.

Posebno ga je zasmetao što je Bernardić, premda je preko Facebooka izjavio da se 'više neće ponoviti', već dan poslije incidenta  došao pijan na stranačku konvenciju u Ronkovu Požegu.

"Došao je meni razbijat stranku, gurat svoje igrače, Nisam ga alkotestirao pa da kažem koliko je bio pijan, ali osjetio se na 'rakijetinu', pa smo ga još malo nalili i otpremili ga doma. Kad sam na konvenciji stranke u Crikvenici par dana poslije to iznio i zatražio da ga izbaci zbog takvog ponašanja, nisu prihvatili i sad imaju što imaju", ogorčen je Ronko.

"Ne može nitko osporiti da se tragedija nije dogodila, ali nemojte biti veći katolici od pape. Ne morate ženu pokopati, odgovarat će pred sudom za ono što je napravila", zaključuje.

SDP

Davor Bernardić

Vera Begić Blečić

Zdravko Ronko

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter