Drumdom - dom na kotačima

Beograd uskoro dobiva autobus za beskućnike u kojem će se moći tuširati, šišati i dobiti pomoć


Valerija Bebek
23.10.2018.18:00
Beograd uskoro dobiva autobus za beskućnike u kojem će se moći tuširati, šišati i dobiti pomoć
Facebook

sažeto

Uz higijenske i frizerske usluge, u autobusu će beskućnici dobiti savjetovanje i psiho-socijalnu podršku


Valerija Bebek
23.10.2018.18:00

Nakon godinu dana priprema u Beogradu uskoro u pogon kreće DrumDom - autobus za beskućnike. Specijalno prenamijenjen putnički autobus bit će namijenjen svim ljudima u Beogradu koji su u toj nezavidnoj situaciji. "Autobus će posjećivati mjesta gdje ti naši sugrađani borave i omogućiti im besplatno tuširanje, toalete, šišanje, pranje rublja i priliku za razgovor. Zajedno ćemo tražiti trajna rješenja", piše u nedavnoj objavi na Facebook inicijative DrumDom.

Procjenjuje se da je u Beogradu između 3000 i 5000 odraslih koji nemaju svoj dom, a u sličnom položaju je i oko 1000 maloljetnika. "Cilj projekta 'DrumoDom - Na putu do kuće' je spomenutim ljudima omogućiti vraćanje i ostvarivanje osnovnih prava koja im pripadaju", objašnjavaju iz organizacije ADRA - Adventistički razvojni i humanitarni rad. Oni su u suradnji s arhitektonskim studijem Topaloworks osigurali adaptirani autobus s dvije tuš kabine i jednim toaletom.

Uz higijenske i frizerske usluge, u autobusu će beskućnici dobiti savjetovanje i psiho-socijalnu podršku, osobne dokumente, pomoć u ostvarivanju prava iz zdravstvene zaštite, pri zapošljavanju i pronalaženju stambenog rješenja, odjeću i obuću.

Beograd

autobus

siromaštvo

beskućnici

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter