HSS voli zeleno

Beljak: 'Pušim travu ako je domaća i ako me ponude. Marihuana nije veće zlo od alkohola'


Valerija Bebek
15.04.2018.16:15
Beljak: 'Pušim travu ako je domaća i ako me ponude. Marihuana nije veće zlo od alkohola'
Screenshot HRT

sažeto

Krešo Beljak objasnio je kako bi za teže droge uveo kaznu od 10 godina zatvora


Valerija Bebek
15.04.2018.16:15

Predsjednik HSS-a izjavio je kako puši marihuanu kada ga netko ponudi, ali samo ako je domaća. Krešo Beljak se ogradio, da nije narkoman.

"Da se ogradim, heroin, kokain sintetičke droge, da sam u mogućnosti donositi zakone, bili bi kažnjavani s najmanje deset godina zatvora za minimalne količine. Marihuana nije veće zlo od alkohola ili cigareta. Nije baš da sam stalno pušio, ali mogu reći da su mi iskustva ok", kazao je Beljak u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2 kod Aleksandra Stankovića.

Beljak se zalaže da se OPG-ovima omogući legalna proizvodnja marihuane.

"Odrastao sam u Zagrebu, znam što se događa u društvu, znam da se marihuana puši prije svega, ali ono što je bio osnovni motiv to je da se ulje marihuane nalazi na crnom tržištu, da je enormno skupo i da se puno koristi upitne kvalitete”, rekao je Beljak. Kazao je kako je i on pušio. "Nije baš da stalno pušim ili sam stalno pušio ali mogu reći da su mi iskustva ok'", rekao je Beljak.

Iako je predsjednik Hrvatske seljačke stranke ne zagovara tradiciju, jer je kaže Hrvatska bila iskorištavana čitavu povijest. Skupina parazita uvijek je dobro živjela, dok su ljudi bili gladni. "To je hrvatska tradicija i ja to ne bih štitio. Zalagao bih se za novu Hrvatsku, za novu Republiku", rekao je Beljak.

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter