Nevjerojatni iznosi

Baš kao bore na vašem licu, tako FaceApp proizvodi novce na svom računu, aplikacija zgrnula ogromnu lovu


100posto
23.07.2019.20:00
Baš kao bore na vašem licu, tako FaceApp proizvodi novce na svom računu, aplikacija zgrnula ogromnu lovu
Profimedia / FaceApp

sažeto

FaceApp koristi umjetnu inteligenciju koju je osmislila ruska kompanija Wireless Lab


100posto
23.07.2019.20:00

Dok se vi postarujete, netko zbraja milijune novaca. Aplikacija za modificiranje selfija FaceApp koja je doslovno zaludjela svijet, u samo 10 dana zaradila je milijun dolara.

Kako piše Forbes prihodi su ostvareni usprkos panici i upozorenjima koje šire američki političari. Apeli koje šalju građanima da ne koriste aplikaciju koja je napravljena u Rusiji, očito se nisu previše dojmili ljude.

FaceApp koristi umjetnu inteligenciju koju je osmislila ruska kompanija Wireless Lab prošlog se tjedna raširila među korisnicima, iako postoji već tri godine.

U 10 dana povećali prihode za 10 posto

Korisnici društvenih mreža, među kojima i mnoge poznate osobe počele su dijeliti svoje fotografije izmijenjene pomoću filtera, pogotovo onog za postarivanje. Američki senatori zalažu se da FBI pokrene službenu istragu o aplikaciji, zbog navodnih rizika za nacionalnu sigurnost i privatnost.
No čini se kako je podignuta hajka upravo pomogla FaceAppu da zaradi više novaca.

Profimedia / FaceApp

Podaci su pokazali da je od 9. do 19. srpnja aplikacija zaradila milijun dolara, što je skoro 10 posto njenih ukupnih prihoda, preuzeta je 6,5 milijuna puta.

Korisnici Applea skinuli su je dva milijuna puta, a oni koji koriste Android 4,5 milijuna. U aplikaciji su neki filteri besplatni, ali korisnici imaju mogućnost da kupe 'profesionalnu' verziju koja nema vodenog žiga, reklama te ima dodatne filtere.

Programeri aplikacije prošlog su tjedna reagirali na histeriju oko kršenja privatnosti, uvjeravaju javnost da se većina operacija uređivanja fotografija obrađuje preko clouda te aplikacija nema pristup nikakvim podacima koji bi mogli identificirati osobu.

Rusija

aplikacija

privatnost

faceapp

newsletter

Prijavite se na Newsletter