Video: Palma uz prasiće i jagnjiće

Bandićev kolega i prijatelj iz Jagodine svojom uskršnjom čestitkom zapalio susjede


100posto
28.04.2019.13:10
Bandićev kolega i prijatelj iz Jagodine svojom uskršnjom čestitkom zapalio susjede
Facebook

100posto
28.04.2019.13:10

Ljudi pravoslavne vjeroispovijesti danas slave najveći kršćanski blagdan - Uskrs! Tim je povodom srbijanski političar Dragan Marković Palma na svom Facebook profilu objavio, uistinu osebujnu video-čestitku. Kako prenose i srpski mediji, objava je podigla mnogo prašine na internetu. Neobično je to što je Palma svoju čestitku 'izrecitirao' pored cca. 12 rotirajućih ražanja.

"Danas pored rijeke Velike Morave, na mjestu gdje je do prije 50 godina njegov djed imao mlin, Dragan Marković Palma sa svojom obitelji i prijateljima je tradicionalno, za Uskrs, okrenuo na ražnju prasiće i jagnjiće. Tom prigodom Marković dao je izrekao čestitku njegovoj svetosti predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ministru vanjskih poslova Dačiću i svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti. Naglasio je važnost očuvanja tradicije i rađenja na potomstvu", stoji u opisu videa, koji više manje prenosi duh čestitke.

Uz Dragana Markovića Palmu, u stavu mirno stoje muškarci i četvero djece, dok se kraj njih na automatiziranim ražnjevima vrte 'prasići i jagnjići'. Koliko se može izbrojati na videu, u Jagodini se okretalo barem 12 ražnjića.

Posjet Zagrebu u studenom 2018. ovog kontroverznog bivšeg gradonačelnika i aktualnog predsjednika Skupštine grada Jagodine, Dragana Markovića Palme, izazvao je neviđeni politički skandal.

Žestoke reakcije na posjet Zagrebu

Neke braniteljske udruge te zastupnici Gradske Skupštine optužili zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da je "u ime svih Zagrepčana" u goste pozvao "srpskog nacionalista i prijatelja neosuđenog ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana". Bandić se zatim javno ispričao nekoliko puta i kazao da nije znao o kome se radi.

EKSKLUZIVNI INTERVJU: DRAGAN MARKOVIĆ PALMA 'Ne ljutim se na svog prijatelja Bandića što se zbog mene ispričavao. Znam da to stvarno ne misli i da me cijeni, ali morao je to napraviti radi politike'

Unatoč tim izjavama, njegov prijatelj Dragan Marković Palma na zagrebačkog se gradonačelnika ne ljuti, a ekskluzivnom razgovoru za portal 100posto kazao je kako bi, da ga pozovu, bez problema došao opet jer nema ništa protiv Hrvata i Hrvatske. "Morao je uraditi što je morao uraditi, a ja znam da on to stvarno ne misli o meni. Znam da me cijeni. Ja sam u Zagreb došao kako bismo vidjeli postoji li mogućnost suradnje", kazao je tada Palma.

Tom je prilikom rekao da je Bandić najbolji gradonačelnik u Europi. "Ali mora se nekada i boriti s takvim pojedincima i zato se sad morao ispričati iako to stvarno ne misli. Dobro on zna tko sam ja", zaključio je Palma.

Srbija

Milan Bandić

Uskrs

čestitka

Dragan Marković Palma

newsletter

Prijavite se na Newsletter