problem derutnih mostova

Bandić je zaboravio problem, a najveći autoritet 'poklapa' takav stav: 'Održavanje košta kao izgradnja, a političare to ne zanima jer ne mogu rezati vrpce'


Daniel Radman
07.06.2019.13:55
Bandić je zaboravio problem, a najveći autoritet 'poklapa' takav stav: 'Održavanje košta kao izgradnja, a političare to ne zanima jer ne mogu rezati vrpce'
Ronald Gorsic / CROPIX

sažeto

Zlatko Šavor s Građevinskog fakultetaukazao na naš glavni problem - politiku premalo zanima održavanje infrastrukture jer to joj ne donosi političke bodove, za razliku od otvaranja novih objekata


Daniel Radman
07.06.2019.13:55

Ogromna rupa na Savskom mostu zgrozila je i zabrinula Zagrepčane, na frekventnom prolazu gdje svakog dana prolaze tisuće pješaka i biciklista propao je asfalt, a gradonačelnik je 'hladan k'o špricer' zaključio da razloga za brigu nema.

Bandić zaboravio, Štromar nije

Ronald Gorsic / CROPIX

"Most je siguran, nemojmo sijati paniku", ispalio je Milan Bandić, pa onda naglasio: "Ovaj dio mosta nije za šetanje, nego za sjedenje. Dogodio se propust kada se saniralo. Netko je napravio propust, mi ćemo to popraviti. Ja sam to već zaboravio."

Ako je zaboravio Bandić, nije ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar. On će poslati građevinsku inspekciju da 'baci oko' i pregleda sve zagrebačke mostove, a ako bude nužno i da zatvori one koji predstavljaju prijetnju za građane.

Održavanje mosta košta kao izgradnja

Marko Todorov / CROPIX

Kolika su prijetnja za građane, već smo pisali na našem portalu. Jedan od najvećih autoriteta oko pitanja mostogradnje dr.sc.Zlatko Šavor s Građevinskog fakulteta tada je ukazao na naš glavni problem - politiku premalo zanima održavanje infrastrukture jer to joj ne donosi političke bodove, za razliku od otvaranja novih objekata.

"Naravno da političarima nije zanimljivo popravljati i ulagati u postojeću infrastrukturu, nego im je zanimljivo rezati vrpce. A održavanje jednog ozbiljnog mosta, tijekom njegovom životnog vijeka košta najmanje koliko i njegova izgradnja", poručio im je Šavor.

Milan Bandić

održavanje

mostovi

Savski most

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter