specifikacija troškova, ma što je to?

Bandić je široke ruke kad dijeli naš novac i smatra da ga može trošiti kako se njemu sprdne i bez ikakve odgovornosti


100posto
30.12.2018.11:00
Bandić je široke ruke kad dijeli naš novac i smatra da ga može trošiti kako se njemu sprdne i bez ikakve odgovornosti
Facebook/Milan Bandić

sažeto

Rezultat državne revizije Grad zasad nije komentirao


100posto
30.12.2018.11:00

Nekako nas nije previše iznenadila vijest koju su objavili Državni revizori nakon što su pročešljali račune Grada Zagreba. Naime, otkrili su niz nepravilnosti te tvrde da je gradonačelnik Milan Bandić nezakonito trošio novac Zagrepčana. Točnije rečeno donirao ga je brojnim udrugama i manifestacijama, kako u Zagrebu, tako i izvan njega. I ne bi bio problem što je Miki široke ruke, da troši svoj novac, a ako već troši naš onda bi sve trebao raditi po propisima, a čini se da nije radio. 

Prošle godine financirao je 3289 programa s ukupno 280 milijuna kuna, od čega je najviše otišlo na sport i kulturu, ali problem leži u tome da su neke manifestacije novac dobile iz tzv. proračunskih zaliha primjerice Fonda za elementarne nepogode i katastrofe.

Nepravilnosti i s plaćanjem goriva, mobitela, cateringa

"Preko tri i pol milijuna kuna je i 2016. i 2017. godine iskorišteno za namjene za koje nije smjelo biti korišteno. Znači, proračunska zaliha je korištena za tekuće donacije, a prema Zakonu o proračunu smije se korisiti samo za nepredviđene namjene", rekla je Biserka Čoh Mikulec, pomoćnica glavnog državnog revizora.

Novac se između ostalog koristio za organizaciju izbora za Miss, nogometnog turnira u BiH, i Maratona lađa, a isto tako nepravilnosti su utvrđene i u plaćanju goriva za automobile, mobilnih usluga te brojnih cateringa i donacija udrugama, naime na računima se nisu pisale specifikacije troškova.

Rezultat državne revizije Grad zasad nije komentirao. Nekako nas ni to nije iznenadilo. 

Zagreb

Milan Bandić

nepravilnosti

računi grada zagreba

newsletter

Prijavite se na Newsletter