DRAMA NA SAVICI

Jednoj gospođi je pozlilo, došlo je do naguravanja, stigli i specijalci


Juraj Filipović
26.04.2017.17:50
Jednoj gospođi je pozlilo, došlo je do naguravanja, stigli i specijalci
Tomislav Kristo/CROPIX

sažeto

Bandić VS. Savica


Juraj Filipović
26.04.2017.17:50

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je odustajanje od preuređenja parka Trnjanska Savica te je izjavio da neće raditi ništa protivno volji ljudi, a park će vratiti u prvobitno stanje. 

"Ne znam tko na Savici prosvjeduje. Pričekat ćemo još par dana pa ćemo vidjeti što je. A ono što ja mogu sigurno reći da kada se većina ljudi na Savici izrazi da ne žele park mi ćemo vratiti u prvobitno stanje, a park ćemo - 11 milijuna kuna projekt - napraviti negdje drugdje u Zagrebu, jer na silu se ništa ne radi", rekao je Bandić.

"Gradonačelnik nikada neće to raditi i neće tamo raditi ništa protivno volji ljudi", izjavio je Bandić novinarima odgovarajući na pitanje što će biti s projektom preuređenja parka na Trnjanskoj Savici jer građani koji se protive tome ne odustaju, a niti oni u Gradskoj upravi ne odustaju od radova na realizaciji tog projekta.

Ipak, građani Savice ne vjeruju ovom obećanju pa su u srijedu u poslijepodnevnim satima najavili još jedan prosvjed.

"Dragi svi, već ste uočili da su u kvartu osvanuli pozivi u 18h
za podršku betonizaciji i plastificiranju našeg parka.
Dođimo u sto većem broju danas u park u 17:45 da u kulturnom
dijalogu objasnimo štetnost nametnutnog projekta.
Grad nam nije osigurao dijalog pa moramo sve sami. 
Dobili smo neslužbenu i neprovjerenu informaciju da dolazi i gradonačelnik Bandić. Ne nasjedajte na informacije koje se pojavljuju u medijima dok ne budu potvrđene micanjem ograde i konačnim odustankom od projekta!
Vidimo se!
Čuvamo naš park!", stoji na Facebook stranici Savica za park.

U jednom trenutku došlo je do naguravanja između suprostavljenih strana onih koji su za izgranju parka i strane koja je protiv toga. 

Prosvjednici ZA park fizički su nasrnuli na novinara Radija 101 kojem su izbili mobitel iz ruku, a nasrnuli su i na dijete. Povodom toga je došla specijalna policija kako bi smirila tenzije i spriječila moguće daljnje nerede.

Policija je ogradila trakom područje između prosvjednika, dok strana ZA park provocira smirene prosvjednike koji se protive gradnji parka. 

U našem videoprilogu pratite događanja sa Savice:

Zagreb

Milan Bandić

prosvjed

Savica

park

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter