UMRLO 2400 ŽIVOTINJA

Australija prekida isporuku živih ovaca Bliskom Istoku, dogovor oko toga umalo je srušio tamošnju vladu


Tomislav Kukec
08.12.2018.19:00
Australija prekida isporuku živih ovaca Bliskom Istoku, dogovor oko toga umalo je srušio tamošnju vladu
Jure Mišković / Cropix

sažeto

U javnosti se pojavio snimak koji prikazuje agoniju u kojoj ovce umiru tijekom transporta u ljetnim mjesecima


Tomislav Kukec
08.12.2018.19:00

Australski izvoznici pristali su na tri mjeseca prekinuti isporuku živih ovaca zemljama Bliskog Istoka, što je novi korak u pomalo bizarnom sukobu između ministara u tamošnjoj vladi. 

Zatražena zabrana čitave industrije

Počevši od 2019. godine, Australija će svake godine na tri mjeseca blokirati isporuku živih ovaca, a razlog je povećana ljutnja javnosti nakon što se pojavio snimak koji prikazuje smrt 2400 ovaca na brodu koji je plovio za Bliski Istok. Naime, tijekom ljetnih mjeseci žive se ovce transportiraju u krajnje nehumanim uvjetima, zbog čega je nekoliko članova australske vlade čak zatražilo zabranu čitave industrije izvoza živih ovaca, prenosi Pomorac.net

Dokazano je kako je transport živih ovaca tijekom ljetnih mjeseci krajnje nehuman, te životinje uslijed visokih temperatura trpe grozne uvjete. Pritom se na snimci vide i ozlijeđene životinje prekrivene urinom i izmetom, koje tijekom dugih putovanja od Australije ka Bliskom Istoku umiru u agoniji. 

Riječ je o jednoj od najvažnijih australskih industrija,koja bi samo ove godine trebala izvesti gotovo dva milijuna živih ovaca. 

Australija

Bliski istok

žive ovce

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter