Obitelj sada tvrdi da nije kriv

Andreas Lubitz prije dvije godine srušio je avion u francuske Alpe


Valerija Bebek
21.03.2017.22:45
Andreas Lubitz prije dvije godine srušio je avion u francuske Alpe
Reuters

sažeto

Otac je poslao dramatično pismo njemačkim medijima u kojem je najavio konferenciju za medije u petak, kada će sina, kako tvrdi očistiti krivnje


Valerija Bebek
21.03.2017.22:45

Smatralo se do sad kako je kopilot, koji je bio depresivan, namjerno i planirano izveo samoubojstvo i zrakoplovom se zaletio u Alpe. Mi smo sigurni da to nije točno, napisao je otac Andreasa Lubitza (27) u priopćenju za njemačke medije, piše Bild.

Otac poginulog pilota Günter Lubitz, u ime cijele svoje obitelji, negira krivicu sina za pad zrakoplova Germanwingsa u francuske Alpe koja se dogodila prije dvije godine. Najavili su i konferenciju za medije u petak, točno na obljetnicu stravičnog događaja. Otac u priopćenju za medije tvrdi da su unajmili vještaka koji će u petak dokazati Andreasovu nevinost.

Njemačko državno odvjetništvo koje je istraživalo slučaj iznenađeno je najavom ove konferencije. Oni tvrde kako nema sumnje da je Andreas Lubitz krv za pad zrakoplova.

REUTERS/Emmanuel Foudrot

Njihova istraga tvrdi da je za pad zrakoplova kriv kopilot Andreas Lubitz. Zrakoplov Germanwingsa, na letu 9525 iz Barcelone u Düsseldorf, srušio se 24. ožujka 2015. u francuskim Alpama. Iz Španjolske je krenuo u 10.01 sati, a u Düsseldorf je trebao stići u 11.39 sati. Svi putnici, njih 144, i šest članova posade su poginuli.

Lubitz je u rujnu 2013. došao u Germanwings imao je 630 sati leta. Pilot aviona bio je Patrick Sondenheimer tada je imao deset godina letačkog iskustva. Pilot je u letu izašao iz kabine da ode na WC jer mu je kopilot Lubitznavodno stavio diuretik u piće. Pri povratku u kabinu shvatio je da su vrata kabine zaključana.

REUTERS/Gonzalo Fuentes

Pokušao ih je razvaliti teškim metalnim predmetom. Vikao je Lubitzu da otvori vrata, dok su putnici vrištali od straha. Nažalost nije mogao ništa učiniti. Analiza je pokazala i da je Lubitz na autopilotu namjestio na spuštanje aviona, u trenutku udarca kretali su se brzinom od 700 kilometara na sat.

Reuters

nesreća

Andreas Lubitz

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter