smrt u raju

Amerikanci tamo umiru pod misterioznim okolnostima, ovo je već deveti slučaj i sve istražuje FBI


100posto
23.06.2019.08:00
Amerikanci tamo umiru pod misterioznim okolnostima, ovo je već deveti slučaj i sve istražuje FBI
Profimedia

sažeto

Čini se da je ova država u Karipskom moru kobna za američke turiste


100posto
23.06.2019.08:00

Joseph Allen, 55-godišnji muškarac iz New Jerseya deveti je turist iz Sjedinjenih Američkih Država koji je pod još nerazjašnjenim okolnostima umro u Dominikanskoj Republici, a taj slučaj, kao i sve prethodne, trenutno istražuje FBI. 

Njegovo je beživotno tijelo pronađeno 13. lipnja u hotelu 'Terra Linda' u Sosui, gdje je slavio rođendan svog prijatelja. Njegovi rođaci navode da je bio imućan čovjek koji je često putovao u ovu državu u Karipskom moru. Njegova je sestra za ABC posvjedočila kako se Allen žalio na vrućinu, te da se tu noć otuširao i otišao u krevet ranije. Idućeg dana nije reagirao na kucanje na vratima, a kada je sobarica ušla u sobu, zatekla ga je hladnog i ukočenog.

Članovi obitelji još nastoje vratiti njegovo tijelo u SAD, a nadaju se da će obdukcija otkriti uzrok smrti.

S obzirom da je Allen već deveti Amerikanac koji se s odmora u Dominikanskoj Republici nije vratio živ, FBI pokušava otkriti postoji li veza između tog i ranijih slučajeva preminulih.

Tko je još preminuo?

Robert Bell Wallace iz Kalifornije umro je 14. travnja nakon što se razbolio u Hard Rock Hotelu u Punta Cani, a istog je mjeseca u svojoj hotelskoj sobi preminuo John Corcoran.

Miranda Schaup-Werner, 41-godišnjakinja iz Pennsylvanije umrla je 25. svibnja nakon što je pila u hotelskom minibaru, a nekoliko dana kasnije zaposlenik hotela u njihovoj je sobi pronašao tijela 49-godišnje Cynthije Ann Day i Edwarda Nathaniela Holmesa. Lokalni istražitelji naveli su da je oboje imalo unutarnje krvarenje i tekućinu u plućima.

U lipnju je, navodno od srčanog udara, preminula i 53-godišnja Leyla Cox.

Prošle godine u hotelu je preminuo i David Harrison, te 51-godišnja Yvette Monique Sport, koja je također pila iz hotelskog minibara. Službena izvješća kažu da je uzrok smrti i u njezinom slučaju bio srčani udar. 

Samo slučajnost?

Lokalne vlasti tvrde da su sve navedene smrti nepovezane, te da su svi turisti preminuli prirodnom smrću. No, desetci drugih turista su se tijekom protekle godine razboljeli, pa se javljaju razne teorije: možda se radi o hrani, možda je nešto u vodi?

"Svima koji su preminuli zajednička je jedna stvar: plivali su u hotelskom bazenu i pili iz tamošnjeg bara. Dakle, moguće da je uzrok povezan s bazenom", rekla je Dana Flower, turistička agentica. 

SAD

smrt

misterija

newsletter

Prijavite se na Newsletter