video: leteći set noževa

Amerikanci osmislili najluđu raketu ikada, ima šest dugačkih noževa te prolazi kroz zidove i automobile bez problema


100posto
14.05.2019.20:00
Amerikanci osmislili najluđu raketu ikada, ima šest dugačkih noževa te prolazi kroz zidove i automobile bez problema
Profimedia

sažeto

Ono što oružje čini posebno smrtonosnim je to što nosi šest dugih noževa koji se otvaraju neposredno prije udarca, uništavajući sve što mu se nađe na putu


100posto
14.05.2019.20:00

Amerikanci su u tajnosti razvili raketu za izvođenje preciznih napada na teroriste, bez nanošenja štete civilima koji se nađu u blizini napada, a riječ je o raketi naziva R9X koja umjesto eksplozije koristi sirovu silu kako bi eliminirala metu. 

Kako stručnjaci objašnjavaju raketa funkcionira tako da udara na ciljanu metu izgleda kao da "nakovanj pri velikoj brzini pao sa neba". Ono što oružje čini posebno smrtonosnim je to što nosi šest dugih noževa koji se otvaraju neposredno prije udarca, uništavajući sve što mu se nađe na putu. 

Leteći Ginsu

Ova nova raketa dobila je i nadimak "leteći Ginsu", po uzoru na tip visokokvalitetnog kuharskog noža, a ovaj projektil koji može prolaziti kroz automobile i zidove, također zovu i "nindža bomba". Razvoj ove tajne rakete započeo je prije osam godina i s ciljem da se smanji broj civilnih žrtava u borbi protiv terorista, posebno zbog toga što su ekstremisti često koristili civile kao živi štit.

Razlika između konvencionalne rakete i ove je što one 'tradicionalne' prilikom eksplozije pretvaraju objekte u leteća šrapnele, zbog čega su pogodne za ubijanje velikog broja neprijateljskih boraca, "dok je ova najbolja za ciljanje pojedinaca. 

Do sada je američka vojska ovu raketu koristila samo nekoliko puta i to u tajnim operacijama u Libiji, Iraku, Siriji, Jemenu i Somaliji.

raketa

Amerikanci

noževi

newsletter

Prijavite se na Newsletter