'Monstruozni uragan Maria'

Američki predsjednik Trump u Portoriku proglasio stanje elementarne nepogode


HINA
21.09.2017.18:45
Američki predsjednik Trump u Portoriku proglasio stanje elementarne nepogode
Reuters

sažeto

Portoriko je potpuno poharao uragan Maria, kojeg je Trump u tvitu nazvao monstruoznim


HINA
21.09.2017.18:45

Američki predsjednik Donald Trump proglasio je stanje prirodne katastrofe u Portoriku, kako bi omogućio deblokiranje saveznih novčanih sredstava za pomoć stanovništvu ovoga otočkog teritorija SAD-a, a koji je u srijedu svom silinom pogodio uragan Maria. Bijela kuća izdala je službeno priopćenje.

Jučer je predsjednik Trump proglasio prirodnu katastrofu u Portoriku. Ondje su razmješteni pripadnici snaga za pomoć u prirodnim katastrofama koji će se pridružiti lokalnim službama sigurnosti.

Trump je novinarima nakon sastanka s ukrajinskim predsjednikom Petrom Porošenkom rekao kako će posjetiti Portoriko, no nije precizirao kada će to točno biti. 

Uragan Maria, koji je balansirao između četvrte i pete, najsnažnije kategorije, Portoriko je pogodio u srijedu ujutro kada je cijeli otok ostao bez električne energije. 

Predsjednik Trump izvijestio je da je Portoriko u potpunosti uništen te da se stanovništvo otoka priprema za potencijalno "katastrofalne" poplave s obzirom na to da se u predstojeća dva dana očekuje obilna kiša. 

Na otoku je stanje kaotično. Brojna su stabla iščupana s korijenjem, s mnogih kuća u potpunosti su nestali krovovi, čitavi su gradovi pod vodom...

 

A post shared by rodnerfigueroa (@rodnerfigueroa) on Sep 20, 2017 at 6:34pm PDT

Gradonačelnica glavnoga grada Portorika Carmen Yulin Cruz kazala je da su brojni dijelovi San Juana u potpunosti potopljeni.

Od posljedica uragana Marije prethodno je smrtno stradalo 10 ljudi na otoku Dominiki.

Donald Trump

uragan

elementarna nepogoda

prirodna katastrofa

uragan Maria

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter