bizarno upozorenje

Američka policija moli građane da ne bacaju drogu u wc, jer drogiraju krokodile. Dobro da ih u Zagrebu nema, jer prema posljednjim podacima, naši bi bili pošteno nadrogirani


100posto
17.07.2019.16:00
Američka policija moli građane da ne bacaju drogu u wc, jer drogiraju krokodile. Dobro da ih u Zagrebu nema, jer prema posljednjim podacima, naši bi bili pošteno nadrogirani
iStock

sažeto

U Zagrebu se bilježi porast konzumacije kokaina od dva do tri puta


100posto
17.07.2019.16:00

Policija u Tennesseeju, okrugu u istoimenoj američkoj saveznoj državi, zamolila je stanovništvo te im poslala priopćenje u kojima poručuju da ne bacaju drogu u wc školjke jer na taj način pate patke, guske, ali i krokodili koji isto tako zbog toga mogu postati opasni po okolinu.

Policija je objavila upozorenje ovih dana, a na taj korak se odlučila nakon pretresa doma jednog osumnjičenog koji je na brzinu pokušao da se riješi metamfetamina i to na taj način da ga je bacio u wc školjku te pokušao pustiti vodu. 

Nadrogirane životinje

iStock

"Molimo vas ne bacajte drogu u wc-e", poručila je policija nakon toga na svom Twitteru profilu. Također su objasnili što se u takvim slučajevima događa: " Kada bacate neke stvari u kanalizaciju, morate znati da one, prije nego što se vrate u rijeke, završavaju u našim umjetnim jezerima. Patke i guske najčešće koriste ova jezera, a mi pritom strahujemo kako bi se te životinje ponašale kada bi se nagutale metamfetamina. A isto tako mogli bismo zbog ovakvog vašeg ponašanja u rijekama uskoro imati i drogirane krokodile", napisali su. 

Kokaina nikad više, ali on nije jedina opasnost

Reuters

Da se malo našalimo možda bi se i Zagrepčani trebali zabrinuti, jer na nedavnom skupu  "Poboljšanje dijagnostike, tretmana i skrbi za maloljetnike s problematičnom uporabom droga i unapređenje međuresorne suradnje" u organizaciji Edukacijskog centra Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo otkriveno je da je droge sve više. 

Tako je policija u suradnji s Institutom Ruđer Bošković analizira otpadne vode i otkriveno je da posljednjih pet godina u Zagrebu se bilježi porast konzumacije kokaina od dva do tri puta. Isto tako, ako se gledaju neke druge stimulanse poput amfetamina i ectasyja, također se može govoriti ne o postocima nego o rastu potrošnje jedan do dva puta.

droga

životinje

kokain

wc

krokodili

zahod

newsletter

Prijavite se na Newsletter