I DALJE OSTAJE ŽUPAN

Alojz Tomašević, optužen za nasilje u obitelji, izbačen iz HDZ-a


Vid Barić
09.01.2018.20:25
Alojz Tomašević, optužen za nasilje u obitelji, izbačen iz HDZ-a
Cropix

sažeto

Tomašević je ranije u utorak odbio napustiti funkciju župana. U priopćenju medijima je ustvrdio kako nema namjeru podnijeti ostavku, ali će zato zatražiti brisanje iz članstva HDZ-a, no samo dok ne završi sudski postupak koji se protiv njega vodi zbog obiteljskog nasilja. Očito ga je vodstvo HDZ-a odlučilo preduhitriti izbacivanjem iz stranke


Vid Barić
09.01.2018.20:25

Alojz Tomašević, župan Požeško-slavonske županije kojega se tereti za nasilje u obitelj, više nije član HDZ-a. Izbacili su ga iz stranke putem telefonske sjednice Predsjedništva HDZ-a održane danas poslijepodne.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a na sjednici održanoj 21. prosinca 2017. donijelo je jednoglasni zaključak da Alojz Tomašević podnese ostavku na mjesto župana.
Na temelju članka 48. stavka 1. i 3. Statuta Hrvatske demokratske zajednice, Predsjedništvo HDZ-a na telefonskoj sjednici održanoj 9. siječnja 2018. jednoglasno je donijelo Odluku o pokretanju stegovnog postupka protiv člana Središnjeg odbora HDZ-a Alojza Tomaševića pred Visokim časnim sudom zbog teže povrede obveze člana HDZ-a (članak 45. Statuta HDZ-a).

Odabrao je krivi put i naštetio županiji

Predsjedništvo HDZ-a predlaže Visokom časnom sudu izricanje stegovne mjere bezuvjetnog isključenja iz HDZ-a (članak 44. stavak 2. i 5. Statuta).

Alojz Tomašević odabrao je krivi put na štetu Požeško-slavonske županije i HDZ-a umjesto da je postupio moralno i politički odgovorno te odstupio s mjesta župana - realno sagledavši okolnosti u kojima se našao te imajući u vidu odgovornost prema biračima i stranci koja ga je kandidirala", stoji u priopćenju HDZ-a.

Tomašević je u priopćenju medijima ustvrdio kako nema namjeru podnijeti ostavku na mjesto župana

Tomašević je ranije u utorak odbio napustiti funkciju župana iako je HDZ od njega to zatražio. U priopćenju medijima je ustvrdio kako nema namjeru podnijeti ostavku, ali će zato zatražiti brisanje iz članstva HDZ-a, no samo dok ne završi sudski postupak koji se protiv njega vodi zbog obiteljskog nasilja.

Očito ga je vodstvo HDZ-a odlučilo preduhitriti izbacivanjem iz stranke.

HDZ

Alojz Tomašević

nasilje u obitelji

župan

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter