SVADBENA ČESTITKA BUJANCU

Aleksandra Kolarić u podužem statusu pokušala opravdati Bernardićevu kurtoaznu gestu


Juraj Filipović
11.09.2017.08:10
Aleksandra Kolarić u podužem statusu pokušala opravdati Bernardićevu kurtoaznu gestu
CROPIX

sažeto

Kolarić je uložila truda, pa je u podužem tekstu pokušala relativizirati "krivnju" svoga šefa


Juraj Filipović
11.09.2017.08:10

Prošlog vikenda se u Vukovaru, pred gotovo svom desnom političkom elitom u Hrvatskoj, oženio kontroverzni tv voditelj i ekstremni desničar Velimir Bujanec. 

Bujanec se nakon svadbe pohvalio imenima svojih čestitara među kojima su premijer Andrej Plenković, ministar obrane Damir Krstičević, ali i predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Glasači lijevog spektra, ali i sami članovi SDP-a ne slažu se s gestom svojeg predsjednika. Štoviše, njegova čestitka, ali i još bizarnije objašnjenje koje je uslijedilo izazvali su kod gotovo svih SDP-ovaca u najmanju ruku čuđenje.

Među prvima su na društvenim mrežama kritike uputili istaknuti SDP-ovac Bojan Glavašević, predsjednik HSS-a Krešo Beljak i Jadranka Kosor.

Zanimljivo je bilo primijetiti da je kritiku predsjedniku na službenom Facebook profilu uputio i Forum mladih SDP-a Hrvatske.

"Moji stavovi su poznati i jasni. O radu Velimira Bujanca ne mislim ništa dobro. Na žalost, on širi govor mržnje i zlo. Sve suprotno od onog za sto se ja zalažem. I žao mi je ako su dvije kurtoazne riječi vezane isključivo uz njegovo vjenčanje pretvorene u slučaj", kazao je novinarima šef najveće oporbene stranke.

O svemu je, ipak, nešto i napisala Aleksandra Kolarić SDP-ova povratnica.

Sudeći po njezinom Facebook statusu kojeg prenosimo u cijelosti, čini se, da nisu svi protiv Bernardića.

Kolarić je uložila truda, pa je u podužem tekstu pokušala relativizirati "krivnju" svoga šefa.

"Bernardić je pogriješio s čestitkom Bujancu. Koliko mi je poznato Bujanec ga je zvao da gostuje u emisiji, Davor ga je odbio i pri tome mu čestitao svadbu. Ne znam je li bilo tako, ali takvo tumačenje kola u stranci. 

Međutim reakcije na čestitku su daleko pretjerane i neprihvatljive u svojem bijesu. Čestitka je naštetila, reakcija iz SDP-a danas je bila loša, ali ovo što se večeras događa je linč. Davor treba priznati sutra da je pogriješio.

Kao što je poznato cijeli niz SDP-ovaca je pred 4 ili 5 godina gostovao u Bujici. Ključno je naglasiti da Bujica tada nije bila ovakva huškačka emisija, koja širi mržnju i bijes u hrvatskom društvu, niti je sam Bujanec imao ovakve eskapade kakve je pokazao npr. u huškačkom pohodu na Mirjanu Rakić. Ta transformacija emisije dogodila se zadnjih nekoliko godina. 

U Bujici su pred 5 ili 6 godina gostovali i Mirando Mrsić, i Dan Špicer i tadašnji SDP-ovac Tomislav Saucha, Gordan Maras i sam Davor Bernardić i Nenad Stazić. I sama sam pred 5 godina jednom gostovala u Bujici na različite teme. Govorila sam isto ono što govorim cijelo vrijeme i branila boje ljevice. Zadnjih godina, nakon što je krenuo trend promoviranja radikalne desnice i mrežnje u Bujici, odbila sam sve pozive za nastup u emisiji. 

Bernardić je do sada bio jasan u izjavama barem oko jedne stvari i oko nje nije kalkulirao (što se za druge teme ne može reći). A to je antifašizam. Stav mu je jasan od početka. 

Stoga smatram da je reakcija pretjerana i divlja. Nikada, ali baš nikada ne podržavam linč. Prošla sam ga i sama prošle jeseni kao žrtva. 

U politici kao i u životu treba imati mjere i ljudskosti. A ovo što se večeras događa na društvenim mrežama je linč. 

Bernardić ima, a i mi u SDP-u s njim, cijeli niz problema. Nema rezultata, rejting stranke ne raste, njegov je očajno loš, ne potežu se pravi potezi. Stranka stagnira već mjesecima. Nema promjena koje je već trebalo pokrenuti. Nema nove politike, nema novog sadržaja. 

SDP je na koljenima. Tek ga trebamo početi dizati na noge. To je ono čime se moramo baviti. A ovu očajnu pogrešku s čestitkom ispraviti, priznati pogrešku i krenuti dalje", napisala je.

Facebook

SDP

svadba

Davor Bernardić

čestitka

Velimir Bujanec

Aleksandra Kolarić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter