BLIŽE SE IZBORI U ZAGREBAČKOM SDP-u

Aleksandra Kolarić ništa ne želi potvrditi, ali zato o kandidaturi intenzivno razmišlja na Facebooku


Juraj Filipović
08.09.2017.15:15
Aleksandra Kolarić ništa ne želi potvrditi, ali zato o kandidaturi intenzivno razmišlja na Facebooku
Boris Kovacev / CROPIX

sažeto

U svakom slučaju mogućnost o njezinom kandidiranju ne treba olako odbaciti. Riječ je o ambicioznoj političarki koja je dugo vremena nakon izbacivanja tražila svoju poziciju unutar stranke


Juraj Filipović
08.09.2017.15:15

Unutarstranački izbori koji se bliže u lokalnim podružnicama SDP-a izazvat će, sasvim sigurno, velika previranja i to će na jedan način biti test za predsjednika socijaldemokrata Davora Bernardića.

Uzbudljivo će osim u Splitu gdje se spominju imena trojice kandidata biti i u Zagrebu. A kako javlja Jutarnji List, Rajko Ostojić Bernardićev čovjek od povjerenja neće se kandidirati za predsjednika zagrebačkog SDP-a.

"Rajko je uvijek isticao da se protivi dupliciranju funkcija, a s obzirom na to da je već potpredsjednik SDP-a, uvjeren sam da se neće kandidirati - rekao je naš sugovornik iz SDP-a. No, zato bi se, kako kažu izvori iz stranke, u utrku vjerojatno mogla uključiti i Aleksandra Kolarić, koja se prije nekoliko mjeseci vratila u SDP", piše Jutarnji List.

U svakom slučaju mogućnost o njezinom kandidiranju ne treba olako odbaciti. Riječ je o ambicioznoj političarki koja je dugo vremena nakon izbacivanja tražila svoju poziciju unutar stranke koju će svakako pokušati debelo kapitalizirati.

Sama Kolarić se novinarima još uvijek ne želi izjasniti o takvom scenariju, ali u prilog tome da bi mogla donijeti takvu odluku ide i njezin jučerašnji status na Facebooku. U njemu je, među ostalim, navela kako u svom profesionalnom i javnom životu lako donosi odluke, ali da se neki put dogodi da joj je teško odlučiti.

"Sada sam u jednoj takvoj situaciji... Nemam puno vremena za donošenje odluke, dva ili tri dana. Ali, ni više vremena za donošenje odluke ne bi ništa promijenilo. Odgovornost i posljedice i dalje su iste", napisala je Kolarić na Facebooku.

Kao kandidati za šefa zagrebačkog SDP-a otprije se spominju Dominik Etlinger i Gordan Maras, a špekulira se da bi u utrku mogli i Alen Čičak, Denis Hrestak i Darko Liović.

Hrestak i Liović, kako se priča u SDP-u, kandidati su Davora Bernardića, ali još nije poznato koga će od njih dvojice službeno podržati.

Inače, još nije poznato ni kada će se točno održati unutarstranački izbori.

Prema Statutu, trebali bi biti održani do prosinca ove godine, ali u SDP-u, navodno, još nije odlučeno hoće li se ti izbori provesti po dosadašnjim pravilima ili će se pričekati donošenje novog Statuta.

SDP

izbori

Aleksandra Kolarić

SDP Zagreb

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter