ovi dani mu teško padaju

Aleksandar Vučić o obilježavanju godišnjice Oluje: 'Nećemo dozvoliti da se zločin zaboravi'


100posto
04.08.2018.18:00
Aleksandar Vučić o obilježavanju godišnjice Oluje: 'Nećemo dozvoliti da se zločin zaboravi'
Reuters

sažeto

Vučić smatra da su Hrvati sretni zbog srpske nesreće, a Srbi tuguju radi onog što ih je zadesilo


100posto
04.08.2018.18:00

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić je povodom obilježavanja godišnjice akcije Oluja rekao da je za Srbe ovaj dan veoma težak, te da Srbija nikad neće dozvoliti da njihova stradanja budu zaboravljena, prenosi b92.

"Godišnjica je Oluje koja je bila jeziva za Srbe, vidimo kakve tragične posljedice je ostavila na ognjišta koja su napustili ti divni ljudi, posebno mlađi ljudi. Oni su veoma vrijedni i uspješni, marljivi i dobri ljudi", rekao je Vučić novinarima poslije sastanka s patrijarhom.

Dodao je i kako, srećom, za razliku od prije pet godina, o ovom, kako ga naziva, zločinu, smije javno govoriti.

"I mi ga obilježavamo i nećemo nikad dozvoliti da bude zaboravljen taj zločin. Jedino što možemo učiniti je da krajiški Srbi imaju ista prava kao i svi Srbi i da pozivamo hrvatsko rukovodstvo da učini nešto za srpski narod", kaže Vučić. 

Još je spomenuo kako su Hrvati sretni, ne zbog vlastitog uspjeha, već zbog srpske nesreće, no da Srbi nisu tužni zbog sreće Hrvata, već zbog onoga što ih je zadesilo. 

Na kraju je naglasio kako se će obje zemlje u budućnosti biti suočene s demografskim problemima i kako će morati više surađivati kako bi opstale. 

Srbija

Aleksandar Vučić

oluja

izjave

newsletter

Prijavite se na Newsletter