otkrili i oni društvene mreže

Ako želite otkriti imate li potencijala za špijuna, CIA je na Instagramu postavila kviz sa skrivenim porukama


Daniel Radman
30.04.2019.16:00
Ako želite otkriti imate li potencijala za špijuna, CIA je na Instagramu postavila kviz sa skrivenim porukama
GettyImages

sažeto

U manje od pet dana dana skupili su preko 120,000 pratitelja, a CIA ne prati nikoga što je već izazvalo brojne šale


Daniel Radman
30.04.2019.16:00

Američka obavještajna agencija CIA u velikoj je potrazi za novim zaposlenicima. Njih pokušavaju privući i na klasični način, pa su na stanicama metroa osvanuli reklamni plakati, a agitiraju i na društvenim mrežama. Do sad su bili prisutni i na Facebooku i na Twitteru, a kako bi privukli populaciju od 18 do 30 ovog je tjedna CIA otvorila profil i na Instagramu.

Ništa o selfija

U manje od pet dana dana skupili su preko 120,000 pratitelja, a CIA ne prati nikoga što je već izazvalo brojne šale.

'Profil će omogućiti uvid u rad agencije, ali ne možemo obećati selfije s tajnih lokacija', izjavila je na predstavljanju glasnogovornica organizacije Chelsea Robinson.

Zanimljivo, prva objava je bio svojevrsni kviz. Prikazali su radni stol zaposlenika CIA-e, kako bi mladi (kao i oni stariji koji vole Instagram) mogli u odgonetkama - treba pronaći skrivene simbole - procijeniti svoje kapacitete za špijuna.

 
 
 
View this post on Instagram

I spy with my little eye...

A post shared by Central Intelligence Agency (@cia) on Apr 25, 2019 at 7:34am PDT

Ako ste pronašli neki od simbola, možete se i vi prijaviti, no odmah treba upozoriti da u stalno zaposlenje primaju samo američke državljane, a osim toga i upiti za posao trebaju biti poslani s američkog teritorija. Ipak, CIA-ni suradnici mogu biti, a i jesu, i strani državljani, pa ako vas baš toliko zanima špijuniranje za SAD nisu sve šanse izgubljene.

Mnoge mlade Amerikance razočarala je i informacija da budući agenti ne smiju koristiti droge minimalno dvanaest mjeseci prije testiranja, a razlog je što su među drogu uvrstili i marihuanu koja je već neko vrijeme legalna u pojedinim američkim državama, ali nije na saveznoj razini.

Uspjeli se izblamirati

No, i u ovoj se kampanji pokazalo da ni CIA nije bezgrešna, kao da nije bilo dovoljno što se i prije našla na udaru kritika zbog svoje nekompetentnosti. Ovaj put su na plakate stavili natpis na ruskom 'Vaše znanje stranih jezika', pa nastavili rečenicu na engleskom u množini 'su vitalna za našu nacionalnu sigurnost'.

I, dakako, dobili svoju porciju na društvenim mrežama koje su 'uzjahali'.

Instagram

društvene mreže

CIA

špijuni

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter