Trump opet ima ludu ideju, čak i on misli da je sporna

'Ako naoružamo nastavnike, oni bi brzo mogli okončati napad'


Ana Lonjak
22.02.2018.07:55
'Ako naoružamo nastavnike, oni bi brzo mogli okončati napad'
Reuters

sažeto

'Ako biste imali nastavnika koji je vičan vatrenom oružju, napad bi se mogao okončati vrlo brzo', rekao je Trump


Ana Lonjak
22.02.2018.07:55

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u srijedu kako bi naoružavanje nastavnika moglo pomoći da se spriječe masakri poput prošlotjedne masovne pucnjave u srednjoj školi na Floridi.  Tu, usitinu suludu, ideju predložio je tijekom emotivnog susreta u Bijeloj kući s učenicima koji su preživjeli pucnjavu, ali isto tako na susretu je bio i jedan roditelja čije dijete nije preživjelo masakr.

"Ako biste imali nastavnika koji je vičan vatrenom oružju, napad bi mogao biti okončan vrlo vrlo", rekao je Trump, ipak svjestan da je ta ideja uistinu sporna.

Trump je obećao poduzeti mjere kojima bi se poboljšale provjere onih koji kupuju vatreno oružje. 

"Ne mogu shvatiti zašto još uvijek mogu ući u prodavaonicu i kupiti ratno oružje", rekao je jedan učenikSam Zeif, dodajući da moli Trumpa da na sve moguće načine spriječi da se ovakvo nešto viče ne ponovi. 

Andrew Pollack, čija je kći Meadow Pollack duboko povrijeđen svime što se dogodilo poručio: "Trebala je biti jedna školska pucnjava i mi smo to trebali riješiti. Bijesan sam jer moju kći, neću je ponovno vidjeti".

Nakon svega Trump je istaknuo kako će njegova administracija povećati provjere i duševno zdravlje onih koji kupuju vatreno oružje u nastojanju da se škole učine sigurnijim. "Bit ćemo vrlo čvrsti u provjerama i stavljamo snažan naglasak na mentalno zdravlje", poručio je Trump. 

Donald Trump

napad

oružje

škole

naoružanje

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter