ruska banka povlači tužbe protiv koncerna

Agrokor se dogovorio sa Sberbankom, izvanredna uprava priznat će sve njihove tražbine


HINA
21.03.2018.18:10
Agrokor se dogovorio sa Sberbankom, izvanredna uprava priznat će sve njihove tražbine
Boris Kovacev / CROPIX

sažeto

Sberbank i Agrokor dogovorili su određene korake u rješavanju problema te se ta banka vraća za stol kako bi se postigla nagodba


HINA
21.03.2018.18:10

Agrokor i Sberbank postigli su sporazum koji omogućuje povratak Sberbanka u pregovore o nagodbi, a koji predviđa da izvanredna uprava priznaje tražbine Sberbanka, dok će ta ruska banka povući svoje tužbe, objavili su u srijedu izvanredni povjerenik Agrokora Fabris Peruško i predstavnik Sberbanka Sergej Volk. 

U izjavi novinarima Volk je izjavio da su Sberbank i Agrokor dogovorili određene korake u rješavanju problema te da se ta banka vraća za stol kako bi se postigla nagodba. 

Fabris je objasnio kako dogovor znači da izvanredna uprava priznaje tražbine Sberbanka, dok će s druge strane Sberbank povući svoje tužbe u dogovorenom vremenskom razdoblju. 

Sa strane Agrokora ovaj dogovor sa Sberbankom omogućava da postignemo nagodbu koja će imati široku potporu vjerovnika, rekao je Fabris izražavajući zadovoljstvo dogovorom.

Izvanredni povjerenik izvijestio je i da su danas završeni razgovori koji su u Splitu vođeni s članovima Privremenog vjerovničkog vijeća u proširenom sastavu, a uvjeren i da će do 10. travnja imati okvir nagodbe gotov.

Agrokor

Sberbank

tužbe

sporazum

tražbine

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter