Novi blog Ivice Todorića

Agrokor je izgubio na vrijednosti jer je Vlada širila dezinformacije i glasine


Valerija Bebek
29.09.2017.08:30
Agrokor je izgubio na vrijednosti jer je Vlada širila dezinformacije i glasine
Ranko Suvar / CROPIX

sažeto

U petak je Todorić objavio novi blog 


Valerija Bebek
29.09.2017.08:30

Ivica Todorić objavio je novi post na svom blogu u petak ujutro. U objavi pod nazivom "Što se događa kada država napadne poduzetnika" optužio je Vladu da je početkom 2017. odlučila steći kontrolu nad Agrokorom kroz pripremljen manevar. Šireći dezinformacije i glasine Vlada je, kako tvrdi, uzrokovala da kompanija izgubi značajan dio svoje vrijednosti. Osim toga Todorić se zahvalio dobavljačima koji su podržali njegovu upravu Agrokora.

Tekst nove objave prenosimo u cijelosti:

Agrokor se u cijelom periodu svojeg poslovanja od 1989., zbog snažnog razvoja, susretao s raznim poslovnim izazovima, no oni su se uvijek rješavali. Krajem 2016. i početkom 2017. godine, Agrokor u potpunosti ostvaruje budgete i očekuje odličnu poslovnu godinu. Negdje u to vrijeme, unatoč održivosti poslovnog modela Agrokora, Vlada Republike Hrvatske odlučuje steći kontrolu nad Agrokorom kroz pripremljen manevar.

Vlada taj naum ostvaruje ciljanim širenjem dezinformacija i glasina. Kroz izravnu političku intervenciju Agrokor je kritično destabiliziran na početku 2017. godine. To je ključni poslovni događaj i ključno vrijeme u kojem će se analiziranjem rasvijetliti što se sa Agrokorom dogodilo i tko je za to stvarni krivac.
Iznosim činjenice o financijskoj situaciji u kompaniji kako bih ukazao na događaje koji su je dramatično promijenili.

Svaka uzbunjujuća, naročito ako je dezinformirajuća, netočna i tendenciozna, izjava vladinih dužnosnika uvelike utječe na burze, investitore i dobavljače. Upravo je to neodgovorna politika učinila Agrokoru. Kako bih to dokazao, objavljujem i podatke o nekonsolidiranim prihodima od prodaje u kumulativu, te dio prezentacije koju je Martina Dalić predstavila Vladi.

Popis dobavljača sa sastanaka 27.3.2017. u Konzumu na kojem su dobavljači podržali moju upravu Agrokora:

Kraš, Franck , AWT , Atlantic , Dukat , Vindija , TDR , Pet prom , Agrofructus , Mlinar , Zagrebačka pivovara, Unex , Podravka , Saponia, Granolio, Perutnina, Coca Cola, Karlovačka pivovara, Viro, Žito, Ricardo, Kutjevo, Alca, Pliva, Medika...

Svim dobavljačima Agrokora i ovim putem želim posebno zahvaliti za sve godine uspješne suradnje uz zaposlenike Agrokora, oni su cijelo vrijeme bili motor rasta i uspjeha kompanije. Iskreno Vam hvala.

Od početka medijskih i političkih napada Vlade RH na Agrokor, kompanija je izgubila značajan dio vrijednosti. Ministrica Dalić trebala bi znati da svaka informacija o tržišnoj poziciji, proizvodnji, rastu ili padu može utjecati na tržišnu vrijednost tvrtke. Nakon nezapamćenog sinkroniziranog napada najviših dužnosnika Vlade i orkestrirane medijske hajke na management kompanije pravo je čudo da je od Agrokora ostala ikakva vrijednost.

Agrokor

Ivica Todorić

Vlada RH

blog

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter