video: otkriven horor u bolnici

12 mrtvih novorođenčadi pronađeno u kartonskim kutijama: jedini ginekolog koji je trebao biti na dužnosti, nije se pojavio na poslu


100posto
19.09.2018.08:15
12 mrtvih novorođenčadi pronađeno u kartonskim kutijama: jedini ginekolog koji je trebao biti na dužnosti, nije se pojavio na poslu
Screenshot

sažeto

Guverner je nenajavljen i u civilu stigao u ustanovu taksijem, a na taj korak se odlučio nakon nekoliko dojava građana


100posto
19.09.2018.08:15

Nakon što je guverner Kenije Mike Sonko nenajavljeno posjetio kenijsku bolnicu to je dovelo do otkrića tijela 12 novorođenčadi skrivenih u kartonskim kutijama. Pretpostavlja se da njihova smrt je posljedica ljekarskom nemara. Liječnik i još dvoje zaposlenih u rodilištu u Nairobiju su suspendirani, a guverner je tu vijest objavio na Twitteru te također objavio i video inspekcije iz bolnice. 

"Nakon što smo proveli nenajavljen posjet rodilištu u Pumwani, postoje sumnje kako je uprava ustanove stavila uređaje izvan funkcije i  tako uzrokovala smrt novorođenčadi", naglasio je guverner. Također, je dodao kako su djeca umrla pod nerazjašnjenim okolnostima.

Kenijski mediji prenose kako je guverner nenajavljen i u civilu stigao u ustanovu taksijem, a na taj korak se odlučio nakon dojava građana.

Nakon dolaska guverner je otkrio kako rodilište radi bez ginekologa i babice, jer  liječnik koji se trebao javiti na dužnost, a to nije učinio. Nakon svađe s bolničkim osobljem koje je priznalo smrt samo jednog djeteta guverner i njegov tim pronašli su tijela 12 novorođenčadi.

Kenija

guverner

rodilište

smrt djece

newsletter

Prijavite se na Newsletter