Sportski izazov

U kakvoj su formi hrvatski građani? Rezultati naše video ankete sigurno će vas iznenaditi

Na poznatim zagrebačkim lokacijama zaustavljali smo prolaznike i testirali njihovu kondiciju
 Vedran Peteh/Cropix

Hrvati se premalo bave sportom. Prema istraživanjima samo 10 posto građana je redovito sportski aktivno, neaktivnih je čak 60 posto, dok globalne procjene tvrde kako se četiri od pet adolescenata i svaka četvrta odrasla osoba nedovoljno bave tjelesnom aktivnošću. Osim toga, svaki treći osmogodišnjak ima prekomjernu tjelesnu masu ili je pretilo, a statistika svjedoči i tomu da je broj registriranih sportaša u Hrvatskoj sve manji.

Snižavanje kolesterola, uravnoteživanje krvnog tlaka i razine glukoze, poboljšavanje imuniteta i briga o mentalnom zdravlju samo su neke od pozitivnih stvari bavljenja sportom. Osim niza zdravstvenih benefita sportska aktivnost je važna i za društvenu komponentu našeg života, stoga smo se odlučili baciti na posao i provjeriti kakva je fizička spremnost naših sugrađana.

Na poznatim zagrebačkim lokacijama zaustavljali smo prolaznike i pozvali ih da sudjeluju u sportskom izazovu. Neki su radili čučnjeve, drugi trbušnjake ili sklekove, a poneki su čak podizali bicikl. Broj ponavljanja vježbe zadavali su im njihovi prijatelji koji su u tome trenutku bili uz njih, a ako su, pak, sudjelovali sami, onda su prijatelje zvali na telefon.

Nagrada za položeni sportski izazov bila je vrećica Čokolina, ali ne bilo kakvog. Imali su priliku birati između Dark varijante i onog s proteinima.

Stvoren za sportaše

Čokolino Dark zbog svog je sastava bogat vlaknima i ne sadrži umjetne šećere. Ovaj žitarični obrok pruža dug osjećaj sitosti te je odličan izvor proteina, magnezija i vitamina B i C skupine. Gotov je za svega nekoliko minuta, a može se pripremati s običnim ili biljnim mlijekom.

image
Vedran Peteh/Cropix

Čokolino Protein power namijenjen je rekreativcima i sportašima, ali i svima onima koji su u potrazi za dodatnim proteinima. Nutritivno izbalansiran proizvod je na bazi riže i soli, a bjelančevine su na bazi sirutke.

image
Vedran Peteh/Cropix

Na kraju se ispostavilo da baš nitko od naših sugovornika nije čokolišao!

Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Native Ad Studija Hanza Medije i Čokolina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 20:07