LOVA DO KROVA

VIDEO Nijemac (22) se planirao odreći kartanja i posvetiti fakultetu, a onda je osvojio 8.72 milijuna dolara na pokeru!

Pius Heinz je pobjedu protiv Čeha Martina Staszka (35) odnio zahvaljujući kartama as-kralj
Pius Heinz, of Germany, celebrates winning the World Series of Poker Tuesday, Nov. 8, 2011, in Las Vegas. (AP Photo/Isaac Brekken)
 AP

Pius Heinz (22), profesionalni pokeraš iz Njemačke koji se namjeravao ostaviti kartanja i posvetiti fakultetu, osvojio je nevjerojatnih 8,72 milijuna dolara pobjedom u finalu World Series turnira.

Mladi Nijemac je u no-limit Texas Hold `emu pobjedu protiv Čeha Martina Staszka (35) odnio zahvaljujući kombinaciji as-kralj, gdje je as bio high card.

"Zaista ne znam što ću s novcem. Vjerojatno će moja obitelj dobiti nekoliko poklona. Ovo je najstretniji dan u mom životu. Ne mogu vjerovati što se dogodilo, to je nadrealno", prenosi Washington Post Heinzeovu izjavu.

U utorak navečer prvi se put u povijesti finale turnira prenosilo na TV-u u gotovo realnom vremenu. Naravno, postojao je 15-minutni vremenski odmak kako igrači ne bi mogli varati na kartama.

Prije finalnog okršaja, 22-godišnji Nijemac iz Kölna i 35-godišnji Čeh iz Trineca, u džepu su imali zagarantiranih 5,43 milijuna dolara, samo je bilo pitanje kome će pripasti "utješna" nagrada.

Finale je bilo poput holivudskog trilera, a u prva su tri sata Heinz i Staszko 8 puta izmjenjivali vodstvo. U jednom je trenutku Stazsko čak imao 50% više žetona od mladog Nijemca, no čak niti to nije bilo dovoljno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 14:26