INSTINKTIVNA REAKCIJA

VETERINARKA U ZADNJI TREN SPASILA BEBU ROĐENU NA CESTI Žena nije stigla u bolnicu, beba nije disala: 'Bila je ljubičasta. To nikad nisam doživjela'

 Screenshot / Facebook

Svjetski su se mediji raspisali o hrabrom pothvatu tajlandske veterinarke koja je spasila život bebi rođenoj kraj ceste. Da veterinarka, koja prije toga nikad nije liječila ljude, nije uskočila i pomogla sa znanjem koje ima, veliko je pitanje bi li beba preživjela.

Građevinska radnica iz Mjanmara dobila je trudove prije zakazanog termina u nedjelju navečer 19. svibnja. Veterinarka Waree Limrungsukho (34) je ispričala da je radila i liječila klijentovog ljubimca kad joj je nepoznata osoba upala u ordinaciju i rekla da žena upravo rađa na cesti, nedaleko od njezine klinike, ali beba ne plače.

Waree je odmah izašla i na ulici zatekla majku i bebu. Beba nije disala i već je poljubičastila. Odmah je bebi počela masirati prsa, a onda ju je zajedno s još pričvršćenom posteljicom unijela u kliniku, piše BBC.

Pomoću injekcija je očistila bebi dišni sustav, a pritom joj je cijelo vrijeme tresla cijelo tijelo i masirala prsa. Tih nekoliko minuta činilo se kao čitava vječnost sve dok beba konačno nije prodisala i, ono najvažnije, glasno zaplakala na oduševljenje prisutnih. Majka i beba su prebačene u bolnicu.

Cijelu nevjerojatnu situaciju, od odlaska po bebu do njezinog oživljavanja u klinici, snimila je i na Facebooku objavila korisnica Min K, vjerojatno jedna od zaposlenica. Video izlaska na cestu pogledalo je više od 12 milijuna ljudi dok je video spašavanja bebe pregledan više od pet milijuna puta uz upozorenje na eksplicitan sadržaj.

Waree kaže da nije ni sekundu razmišljala hoće li pomoći bebi te da bi vjerojatno žalila cijeli život da to nije napravila.

- Veterinarka sam i liječim životinje već više od deset godina, ali ovako nešto nikad nisam doživjela. I ovo je prvi put da sam pomogla spasiti čovjeka - rekla je.

Dvije video snimke spašavanja bebe objavljene na Facebooku možete pogledati na ovom linku, no upozoravamo vas da je sadržaj eksplicitan i da bi nekima mogao biti uznemirujuć!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 02:26