SAMOZATAJNI MIRKO

Studentica koju je prevarila lažna gazdarica dobila neočekivanu ponudu: ‘Naježila sam se, hvala mu puno...‘

Ilustracija

 Tom Dubravec/Cropix/
Ne bi mu bilo prvi put da je pomogao studentima tijekom razdoblja traženja podstanarskog stana u Splitu

Naravno da ima dobrih ljudi, ali opet svaki put iznova se iznenadimo koliko su neki spremni pomoći u nevolji.

Nakon što je Slobodna Dalmacija objavila priču o prevarenim studentima koji su uplatili pologe za podstanarske stanove u koje se nikad nisu uselili, javio im se jedan Mirko (puni podaci poznati redakciji, čovjek je toliko samozatajan da je jedva pristao i da mu ime iziđe u novinama, op. D.B.) i ponudio besplatan privremeni smještaj studentici iz Imotskog.

Dok se ne snađe, može biti kod njega. Mirko je ostavio kontakt, poručio Andrei, tako se cura iz Imotskog zove, da ga kontaktira i sve to uvjeren da ne radi ništa posebno.

- Naježila sam se... Hvala mu puno, ali sam se snašla u međuvremenu tako da mi nije potreban smještaj - ganuta je bila sugovornica Slobodne Dalmacije, koja je prva progovorila o prevarantima koji pljačkaju naivne studentice podvaljujući im fotografije tuđih stanova.

Mirko je informatičar i vlasnik studio apartmana i pet soba u strogom centru Splita. Iza njega je uspješna turistička sezona, pa se nije ni trenutka mislio kad je pročitao što je snašlo Andreu iz Imotskog.

- Još uvijek su mi sve smještajne jedinice pune, ali jedna soba će se isprazniti za dva dana i stvarno ne bi bio problem nekoga privremeno smjestiti budući da ionako preko zime ne iznajmljujem nikome. Sobe i apartman su mi isključivo namijenjeni za turistički najam - govori Mirko.

Ne bi mu bilo prvi put da je pomogao studentima tijekom razdoblja traženja podstanarskog stana u Splitu. Tako je uskočio sinu svojih bivših gostiju koji je upisao splitski Medicinski fakultet, jer, kako je rekao, nije lako tražiti stan u Splitu preko interneta ili telefona, lakše je i sigurnije sve to obaviti na licu mjesta.

- Dopustio sam mu da stanuje kod mene dok god se ne snađe - sretan je Mirko što je mogao pomoći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:04