ZABRANJENA LJUBAV

Prije 24 godine šokirala je svijet, a prije smrti otvorila je dušu: ‘Kajem se...‘

Počela je razmišljati o njihovu odnosu nakon što joj je prošle godine dijagnosticirana terminalna faza karcinoma

Bivša učiteljica iz Seattlea Mary Kay Letourneau, koja je postala međunarodno poznata zbog silovanja 12-godišnjeg učenika 1997. godine i kasnije zbog udaje za njega, osjećala je duboko žaljenje na samrtnoj postelji zbog silovanja tinejdžera.

Letourneau je počela razmišljati o svom odnosu s Vilijem Fualaauom nakon što joj je prošle godine dijagnosticirana terminalna faza karcinoma, rekla je njezina prijateljica, prenosi Daily Mail.

"Na kraju svog života počnete ponovno promišljati o ​​mnogim stvarima", rekla je prijateljica za People i dodala: "Pokušavala je živjeti u miru, ne samo sa svima ostalima, već i sa samom sobom."

Također je otkrila da joj je Letourneau poslala pismo otprilike mjesec i pol dana prije smrti u srpnju 2020. godine. Osramoćena učiteljica napisala je desetke pisama dok je bila smrtno bolesna kako bi se iskupila za svoje postupke.

Letourneau je na kraju preminula nakon devetomjesečne borbe s rakom debelog crijeva u četvrtoj fazi, a imala je 58 godina. Na kraju je shvatila da je te 1996. godine napravila puno nereda kako u svom, tako i u životima mnogih drugih ljudi, rekla je prijateljica.

"Shvatila je da je, iako je sve ispalo relativno dobro, odgovorna za veliki dio destruktivnih stvari te da su ih prouzročili upravo njezini postupci. Ispričala se brojnim ljudima zbog puno toga", otkrila je prijateljica.

Letourneau je punila svjetske medijske stupce 1997. godine, kada se otkrilo da je kao 34-godišnja učiteljica i majka četvero djece imala seksualne odnose s tadašnjim 12-godišnjim učenikom šestog razreda, Vilijem Fualaauom.

image
Mary Kay Letourneau i Vili Fualaau
Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Iako tada to nije smatrala nečim lošim, u posljednjim mjesecima svoga života shvatila je da su njezini postupci bili sramotni.

"Apsolutno se ne smije oponašati ništa od toga što je radila tijekom te faze svog života. Shvatila je to na vrlo grub način na kraju svog života. Osjetila je veliku grižnju savjesti", otkrila je prijateljica.

Letourneau je upoznala Fualaaua kada je 1992. godine došao u drugi razred u školi u kojoj je radila, a svoju seksualnu vezu započeli su tek četiri godine kasnije kad je on imao 12 godina. Nakon što je školska godina završila 1996. godine, par je zajedno upisao ljetna predavanja i počeo provoditi više vremena zajedno.

Razotkrio ih njezin suprug

Jednog su dana nakon predavanja otišli na večeru, a u intervjuu iz 2018. godine, Fualaau je otkrio da ju je pitao može li je poljubiti u njezinom autu, a ona je pristala. Prvi su put imali seksualne odnose tog ljeta, dok je njezin tadašnji suprug Steve Letourneau bio van grada.

Prava priroda njihova odnosa otkrivena je u veljači 1997. godine kada je njezin suprug pronašao ljubavna pisma koja su pisali jedno drugome. Tada se sukobio s Fualaauom i zatražio od njega da prekine vezu s njegovom suprugom jer će u suprotnom sve ispričati njegovim roditeljima.

"Došao je u moju kuću i suočio se sa mnom zbog afere koju sam imao s njegovom ženom te mi je rekao da ako ne želim da moja mama ili bilo tko drugi sazna za ovo, moram prekinuti s Mary. Bio sam zabrinut zbog svega što se događalo, zbog Mary, zbog sebe i rekao sam mu - u redu, ne želim da ovo izađe bilo gdje izvan ova četiri zida", rekao je u Fualaau u intervju iz 2018. godine.

"Strah od mamine reakcije i pomisao na to koliko će ih sve ta vijest pogoditi, budili su u meni najveći strah pa sam rekao, za dobrobit svih, u redu. Bilo je to nekako poražavajuće", dodao je.

Međutim, jedan od rođaka Stevea Letourneaua već je obavijestio upravu škole o njihovoj vezi i Mary Kay Letourneau je uhićena zbog optužbi za silovanje. Ubrzo nakon toga Steve je podnio zahtjev za razvod.

Njezin bivši suprug dobio je potpuno skrbništvo nad njihovo četvero djece i preselili su se na Aljasku. Letourneau je prvotno osuđena na tri mjeseca zatvora u sklopu sporazuma o priznanju krivnje u studenom 1997. godine, a u kojem je pristala ne imati nikakav kontakt s Fualaauom.

U vrijeme osude bila je trudna s djetetom svog bivšeg učenika. Uvjetno je puštena 1998. godine, međutim, nedugo nakon izlaska iz zatvora, ponovno je ulovljena kako je 3. veljače imala seksualne odnose s Fualaauom u automobilu.

Sudac je tada povukao njezin prethodni sporazum o priznanju krivnje. Naređeno joj je da odsluži sedam godina zatvora zbog optužbe drugog stupnja za silovanje djeteta i kršenja zabrane kontaktiranja sa žrtvom silovanja.

Njihovo drugo dijete rodila je u zatvoru, a mladi otac tada još nije bio napunio 15 godina. Nakon što je izašla iz zatvora, Fualaau, koji je tada već bio punoljetan, zatražio je od suca ukidanje zabrane kontaktiranja.

image
Mary Kay Letourneau i Vili Fualaau
Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Vjenčanje koje je sve šokiralo

Zabrana je odbačena, ali osramoćena učiteljica ostala je registrirana kao seksualni prijestupnik u državi Washington sve do svoje smrti. Njih su dvoje ponovno šokirali svijet kada su se vjenčali 2005. godine. U braku su ostali 12 godina, sve dok Fualaau nije podnio zahtjev za razvod 2017. godine. Unatoč tome što su se nekoliko puta pokušali pomiriti, par je finalno prekinuo u veljači 2019. godine te su tada počeli živjeti odvojeno.

Letourneau se pak slomila 2018. tijekom jednog intervjua. "Sve je počelo jedne kasne večeri i nije se završilo samo poljupcem. Mislila sam da hoće, ali na kraju nije bilo tako. Jako sam ga voljela i nekkao sam pomislila: 'Zašto to nikad ne može biti samo poljubac?'", rekla je učiteljica, a Fualaau se također osvrnuo na njihovu vezu i priznao da 'nije razmišljao kad se s njom upustio u seksualne odnose dok mu je bilo samo 12 godina.'

"Razlika u godinama i sve te druge stvari uopće mi nisu bile ni nakraj pameti. O mnogočemu sam trebao tada razmišljati, ali nisam", rekao je.

U odvojenim intevjuima koje su dali iste godine, Letourneau je tvrdila da nije imala pojma da je ilegalno imati seksualni odnos s djetetom. "Da mi je barem netko to rekao, da mi je bilo tko rekao da postoji poseban zakon koji to smatra zločinom. Nisam znala. Ponovila sam to nekoliko puta", rekla je Letourneau.

Letourneau je umrla u krugu obitelji, a s njom je bio i njezin bivši učenik i bivši suprug Vilo Fualaau, koji je posljednji mjesec brinuo o njoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 18:22