DA TI SRCE PUKNE

Maltretirani dječak pokucao im na vrata i zavapio: ‘Trebaju mi prijatelji, baš očajnički‘; A onda se desilo čudo

Shayden Walker

 Screenshot/TikTok
Mogao sam čuti nevinost i ranjivost u njegovu glasu. Samo sam znao da želim pomoći tom djetetu, rekao je Brennan Ray

Brennan Ray i Angell Hammersmith iz Amarilla u Teksasu na platformi GoFundMe u manje od tjedan dana prikupili su skoro 40.000 dolara za maltretiranog dječaka, Shaydena Walkera, koji im je pokucao na vrata očajnički tražeći prijatelje. Dirljivu scenu snimila je kamera koju je ovaj par postavio iznad zvona na ulazu u svoju kuću.

- Video sam objavio na društvenim mrežama u nadi da ću dječaku uljepšati ljeto. Mogao sam čuti nevinost i ranjivost u njegovu glasu. Samo sam znao da želim pomoći tom djetetu. Hajdemo mu prikupiti novac za igrice, opremu za školu, ulaznice za zabavni park... Pokažimo mu da može imati prijatelje - ispričao je Ray, koji se nakon objave videa ponovno susreo s dječakom.

@brennanray Its takes 2 seconds to make someones day, you never know what people are going through until you get a chance to talk to them. This young man is well mannered, kind, and brave. So tiktok can we help shayden make some friends???#fyp #bekind #nobullying #love #kindness #letschangetheworld ♬ original sound - Brennan Ray

- Bok! Samo sam vas htio pitati poznajete li u susjedstvu neku djecu od 11 ili 12 godina... Trebaju mi prijatelji, baš očajnički - govori Shayden na snimci. Ray ga je odmah uputio do kuće niz cestu, znajući da ondje živi dvoje djece. Ali Walker mu na to odgovara riječima: "Pa, ovaj... Oni mi više nisu prijatelji jer su nasilnici".

Dječak zatim pita Raya ima li on djece, na što on kaže kako ima dvogodišnju kćer, prenosi Daily Mail.

- Ooo, pa to je sjajno! Iskreno, volim dvogodišnjake, oni su najslađa bića koja sam ikad upoznao - nastavlja razgovor dječak dodajući kako se sjeća koliko je uživao igrajući se sa svojom mlađom sestrom kad je ona imala dvije godine.

Raznježeni Ray tad obećava dječaku da će ga pozdraviti svaki put kad ga vidi u gradu.

- U redu, želim vam ugodan dan - kaže mu Walker prije nego što je otišao.

@brennanray We finally got to meet Shayden! He had the same energy in person as he did over the doorbell camera. A pure bundle of joy. We have exciting news for yall coming soon, stay tuned! ???? #fyp #shaydenstrong #kind #happy #sweetkid ♬ Stand By Me - Ben E. King

Brennan Ray kasnije je objavio video na kojem se vidi kako je dječak njegovoj kući prišao pola sata prije, no ustručavao se pozvoniti. Dirljiva snimka dosad je pregledana više od 66 milijuna puta, a tiktokeri iz cijeloga svijeta komentirali su kako se nadaju da će Shayden uskoro napokon pronaći prave prijatelje.

- Nikad u životu nisam toliko želio zagrliti dijete koliko želim zagrliti njega - napisao je jedan.

Walkerova majka u petak je zatražila obustavu donacija. Kaže kako njezinoj obitelji ne treba novac, no oduševljeni su valom dobrote koji su Brennan Ray i Angell Hammersmith pokrenuli objavom svoga videa.

- Shayden je sad potpuno drugačije dijete, ne može se ni usporediti s onim dječakom kakav je bio prije samo tjedan dana - izjavio je njegov očuh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:21